Autor: Ehitusuudised • 20. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi Panorama sõlmis aknatootjaga Rekman 2,6-miljonilise lepingu

Aknatootja Rekman OÜ ja Tallinna kesklinna ühe eksklusiivsema kortermajade projekti Kalevi Panorama arendaja Tycoon OÜ sõlmisid juuni alguses 2,6 miljoni euro suuruse lepingu. Lepingu kohaselt tarnib Rekman Kalevi staadioni vahetusse lähedusse kerkivatele 14-korruselistele kolmiktornidele uudsed innovatiivsed puit-alumiiniumaknad.

Rekman OÜ müügidirektori Danel Hirbaumi sõnul on ettevõtte jaoks tegemist suure töövõiduga, mille nimel sai tehtud palju tööd ja nähtud palju vaeva. „Põhiline töö ja väljakutse seisab tegelikult küll veel ees, kuid üks oluline etapp on läbitud: tehing on sõlmitud ja kinnitatud!”

Kuigi tegu on omajagu keeruka objektiga, ei pelga Rekman väljakutseid ja meeskond suudab projekti kindlasti tähtaegselt ja edukalt lõpule viia. Kalevi Panorama on kolmest korruselamust koosnev kompleks, mis valmib 2019. aasta lõpuks. Maja planeering tuleb funktsionaalne, sest kõikides korterites on ette nähtud ka eraldi ruumid garderoobidele, iga korteri juurde kuulub panipaik ja parkimiskohad asuvad turvalises maa-aluses parklas. Kõrgtehnoloogiline ja energiasäästlik „targa maja” lahendus tagab madalad kommunaalmaksed ning siin on oma osa ka Rekmanil, kelle puit-alumiiniumaknad on väga energiatõhusad.

Rekmani väljakutset aitavad realiseerida aknatehase digitaliseerituse kasv ja uuenenud seadmed, tänu millele on kasvanud ettevõtte efektiivsus ning tagatakse parim kvaliteet. Pidevalt tehakse aktiivset arendustööd uute innovatiivsete toodete väljatöötamisel.

„Oleme sõlminud hea lepingu ning meie senised referentsid annavad tellijale kindluse meie võimekuses,” ütleb Hirbaum. Rekman on tänavu sõlminud veel mitmeid teisi suuri lepinguid akende tarneks, näiteks uusarendustele Tõnismägi 11a, Suur-Patarei 20, Toom Kuninga 21 ja Telliskivi 49. Teostatud objektidest võiks välja tuua WoHo2 (Mustamäe tee 3), SkyLine Residence (Lasnamäe tn 4), Uus-Sadama 11 ja Lõõtsa 12 hoonete aknad.

Rekmani tegevjuhi Raido Raidma sõnul on käesoleva aasta algus kõikidele puitaknatootjatele olnud kehvemapoolne, kuid teine poolaasta tõotab tulla parem. „Tööd on rohkem ning kõik aknatootjad võidavad sellest. Konkurents väikesel Eesti turul on endiselt väga tihe ja hinnatundlik, mistõttu tegeleb Rekman aktiivselt ka tootearendusega ning aasta jooksul on plaanis välja tulla kahe uue aknatüübiga, millele loodame saavutada veelgi suuremat edu nii kodu- kui välisturul,” räägib ta.

1995. aastast Eesti turul tegutsev Rekman kuulub Mainor gruppi. Rekmani tooted on sertifitseeritud EL tehniliste uurimisasutuste poolt ja CE-märgistatud. Aknad ja uksed vastavad kõrgendatud keskkonnakaitse nõuetele ja on leidnud kasutamist ka LEED sertifitseeritud hoonete ehitamisel. Rekmanil on ka palju objekte Soomes, millest tuntumatena võiks nimetada Helsingis asuvat hoonet Fleminginkatu 10, HEKA maja Siilitie 5, Jätkäsaaren algkooli ja YLE renoveeritud maja, Turus olevat Chemikumi hoonet ja uut 6-korruselist elamut Joukahaisenkatu 9 ning Vantaas asuvat Auramo hoonet.

www.rekman.com

Foto: Olev Mihkelmaa [email protected]
Kalevi Panorama
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785