13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiga kuiv õhk? Õhuniisuti aitab

Õhu liigse kuivusega oleme me tänapäeval kõik hädas. Nina kuivab, hääl on kähe, silmad kipitavad, enesetunne on nadi ning aeg-ajalt kimbutavad viirushaigused ja allergia – need on tuttavad nähud inimestele, kes peavad päevast päeva sisse hingama liiga kuiva õhku.

Ent vähene niiskussisaldus õhus ei häiri ainuüksi inimesi ja nende lemmikloomi, vaid omal moel kannatavad kuivuse all ka kodus või kontoris olevad raamatud, mööbel, muusikainstrumendid, kunstiteosed, antiikesemed ja muu kraam.

Eriti hull on asi muidugi külmal ajal, mil radiaatorid võivad õhuniiskuse viia isegi alla 40% suhtelise niiskuse (RH) taset. Omaette probleem on selles, et liigset kuivust ei pruugi inimene enne tajuda, kui hädad on juba käes, sest ruumis olles ei saa me ju tavaliselt õhuniiskuse tasemest mingit märku, kuna niiskusemõõtjaid on vaid vähestes paikades.

Õnneks on tänapäeval võimalik ruumide niiskusesisaldust reguleerida nii, et see oleks püsivalt normaalsel tasemel. Selleks tuleb vaid hankida korralik õhuniisuti ja lasta see õppinud spetsialistidel paika panna. Aga missugune on korralik õhuniisuti?

Kui vaadata maailma niisutitootjaid, siis on üks silmapaistvamaid Šveitsi firma Condair Group AG, kes ekspordib oma toodangut enam kui 50 riiki. Eestis esindab Condair Group AGd enam kui 20 aastat kliimaseadmeid müünud, paigaldanud ja hooldanud Kliimaseade OÜ.

Condair pakub erinevaid niisutusvõimalusi nii suurde kui ka väikesesse kontorisse või eramusse, kusjuures Condairi seadmeid on lihtne käsitseda ning need vajavad minimaalset hooldust. Õhuniisutite puhul on alati olnud probleemiks kasutatava vee kvaliteet ning protsessi käigus tekkiv katlakivi. Condairi seadmed kasutavad niisutamisel tavalist kraanivett ning ka katlakivi on lihtne eemaldada. Kui te kahtlustate, et teie kontori või kodu õhk on liiga kuiv, siis võtke palun meiega ühendust. Leiame teile kindlasti sobiva lahenduse ja nii võite olla kindel, et edaspidi, kurk ei kuiva, allergiad ei pääse ründama ning enesetunne on palju parem. Loomulikult kasvatab see ka tööindu ja tõstab tootlikkust.

Ärge laske liigsel kuivusel end piinata! Helistage meile ja me tuleme teile appi! Lisainformatsiooni Condairi niisutite ja meie teenuste kohta saate veebilehelt www.kliimaseade.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785