17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütteturu uus lahendus pakub võimalust ökonoomseks elektrikütteks

Uue maja ehitamisel seisavad inimesed silmitsi ühe tuleviku mõttes väga olulise küsimusega – millist kütet valida? Puudega kütmine on tüütu, gaasi- või pelletiküte nõuab katla jaoks eraldi ruumi, samuti torude vedamist üle maja. Mugavuskütteks on elekter, mida peljatakse kõrge hinna pärast. Tänase tehnoloogia juures on see hirm aga asjatu. Lähemalt räägib Korest OÜ küttespetsialist Meelis Anvelt.

töökindlus ja ohutus

energiasäästlikkus

ühtlase soojusjaotusega

tervisele kasulik

minimaalsed paigalduskulud

lihtne paigaldada

väga kiire soojenemine

ei kuivata õhku

puudub elektromagneetiline kiirgus

hoiab kokku ruumi radiaatorite pealt

väga pikk eluiga (vähemalt 30 aastat)

soodne hind 

15 aastat garantiid

Inimeste esimene hirm sõna „elektriküte“ kuuldes on, et elektriga kütmine kergitab nende kuuarved kõrgustesse. Tegelikult võib reaalsete näidete pealt öelda, et olukord on vastupidine – tehnoloogia areng on muutnud elektrikütte väga ökonoomseks ja seda nii seadmete ostmise, paigalduse kui ka kasutushinna poolest.

Võlusõnaks on küttekile CALEO. Tegemist on infrapuna-küttetehnoloogial töötava põrandaküttega, mis kasutab töötamiseks elektrienergiat. Kui tavalised elektriradiaatorid kütavad lihtsalt õhku ning temperatuur toas langeb kohe ukse või akna avamisel, siis infrapuna kasutab kaugkiiri, et soojendada toas üles objekte, mitte õhku. Nii hakkavad soojendatud mööbel ja muud objektid ise soojust kiirgama, kuivatamata seejuures õhku ning tagades toas väga meeldiva keskkonna, kus pole muide kohta isegi allergiatele. Kütmisel kasutatav kauginfrapunakiirgus on inimese organismile täiesti ohutu.2 suuruse hästisoojustatud elumaja kütmine maksab ka kõige külmemal ajal umbes 100 eurot. Kui ühendada CALEO küttekile päikesepaneelidega, vähenevad igakuised kulud küttele veelgi ning majaomanik võib rahulikult vähemalt järgmised 25 aastat nautida muretut küttesüsteemi, sest süsinikkiust valmistatud küttekile on väga vastupidav ja töökindel lahendus aastakümneteks.

Tegemist on tõesti soodsa lahendusega, mis Eesti kliimas tähendab ruutmeetri kohta 1–2 euro suuruseid küttekulusid ehk võrreldes traditsioonilise elektriradiaatoriga on küttekile isegi kuni 40% energiasäästlikum. See tähendab, et 100 m

CALEO küttekile on loodud eramajade, korterite ja büroode siseruumidesse ning hoiab toad soojana ka kõige külmematel talvedel. Küte on kõige efektiivsem kuivades ruumides, sest vannitubades ja duširuumides vajab põrand spetsiaalselt vee ja suure niiskuse isoleerimist. Seetõttu on soovitatav kasutada spetsiaalset niisketesse ruumidesse mõeldud küttematti H-MAT, mille paksus on 3,6 mm ja mis jääb põrandasegu sisse.

 

Muretu ja 15aastase garantiiga

CALEO põrandaküte omab seniste lahenduste eest lisaks ökonoomsusele veel mitmeid eeliseid. Materjali paigaldamine on ülimalt lihtne: see vajab vaid lisaks küttekilele alusmatti, teipi ning anduri ühendamist. Võrreldes vesipõrandaküttega, mis eeldab projekti tegemist ning torude ja juhtmete vedamist, on tegemist tõeliselt kiirelt paigaldatava süsteemiga. Küttekilega hoiab kokku ehituskulude pealt ka raha kokku, sest põrandat pole vaja valada ega plaatida ning küttekilet saab hiljem väga lihtsalt kohta paigaldada. CALEO küttekile keskmiseks kuluks koos abimaterjalidega on umbes 25 eurot ruutmeeter.

Positiivne on ka see, et põrandapind tõuseb äärmiselt minimaalselt – koos alusmatiga mitte rohkem kui 0,6 cm. See annab võimaluse kasutada soodsat lahendust nii uutes majades kui ka renoveeritavates korterites või eramutes, kus võib olla sooviks vanale põrandale uus peale ehitada.Küte soojeneb üles väga kiiresti – kõigest viie minutiga jõuab CALEO oma maksimumtemperatuurini ja see on palju kiirem kui alternatiivsetel kütteseadmetel. Tegemist on ka väga tugeva ja turvalise materjaliga, millele tootja annab koguni 15aastase garantii ning mille puhul on täidetud kõige kõrgemad Euroopa Liidu ohutusnõuded. Küttekile on hooldusvaba.CALEO küttesüsteemi saab juhtida nii puutetundlikult juhtekraanilt kui ka üle interneti nutiseadmetest – see annab võimaluse koduseid küttearveid hoida kontrolli alla ükskõik millisest maailma otsast!

CALEO ametlik esindaja Eestis

KOREST OÜ

Kunderi 39,Tallinn [email protected] www.korest.ee

tel: +372 5854 7451e-post:

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785