Autor: Ehitusuudised • 21. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus RIL 77-2013: paigaldusjuhendid plasttorudele vette ja pinnasesse

Detsembris 2015 ilmus eestikeelsena RIL 77-2013 Pinnasesse ja vette paigaldatavate plasttorude paigaldusjuhend, mis käsitleb termoplastist torustike ehitamist pinnasesse ja vette SFS- ja EVS-EN-standardite kohaselt. Juhendit rakendatakse projekteerimisel ja ehitamisel ning ehitamisega kaasnevate dokumentide, nt töökirjelduste koostamisel.

Raamat on müügil Ehituskeskuses, Rävala pst 8 Tallinn, hinnaga 38.- EUR.

Uue raamatu ning ka muu ehitusalase kirjandusega on võimalik tutvuda kohapeal Ehituskeskuses.

Tellimused palume saata [email protected] saatmisel lisanduvad saatekulud.

Lisainfo: ET Infokeskuse AS/ EhituskeskusRävala pst. 8, 2. korrus, 10143 Tallinntel 660 4555www.ehituskeskus.ee

Juhendi sobivaid osi võib kasutada plastist drenaažitorustike, truupide ning maagaasitorustike projekteerimisel ja ehitamisel. Juhend on koostatud kasutajasõbralikult, koondades isevoolsete ja survetorustike kõik ehitustehnilised tööd ühe pealkirja alla, välja arvatud veekogudesse ja hoonega seotud võrkude paigaldamisel, mida käsitletakse eraldi pealkirja all.

Toru toimivust, ehitusprojekti, toru klassi valimist ning kontrollimist ja järelevalvet vaadeldakse samuti omaette peatükkides.

Lisades on antud pinnaseliikide geotehniline liigitus ja külmumispiirid, isevoolsete torustike deformatsioonid ning surve- ja tiheduskatseid puudutavad standardid SFS 3113...SFS 3115

Raamat sisaldab järgmisi peatükke:

- Kasutusala- Torud, toruliitmikud ja kanalisatsioonikaevud- Ehitusprojekt- Ehitustehnilised tööd- Toru klassi valimine- Torustiku paigaldamine veekogusse- Hoonega seotud torustikud- Ülevaatus ja järelevalve- Lisad.

Kergesti kasutatav ja praktiline juhend on toeks heale ehitustavale ning juhendab erapooletult materjali valimist ja rõhutab korraliku projekti tähendust.

RIL 77 on tõlgitud ja välja antud ET Infokeskuse AS ning Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooni Inseneride Seltsi (EVKIS) poolt. Kasutatud terminid on ühtlustatud kehtivate EVS standarditega.

Uue RIL 77-2013 juhendi maht 73 lk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785