1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Niiskeid ja märgi keldreid ja garaaže saab vältida targa isolatsiooniga

Seoses meie kliima suurte temperatuurikõikumiste ja kevadise-sügisese pinnasevee tekkimisega on paljudes Eesti kodude ja tööstushoonete maa-aluste ruumide puhul suureks mureks niiskus ja läbi seina tungiv vesi.

Hea uudis on, et tänu ehitusmaterjalide arengule ei pea enam vundamendi vettpidavaks tegemiseks seda lahti kaevama, vaid spetsiaalset hüdroisolatsiooni saab kanda seintele ka seestpoolt.

„Oleme oma töös puutunud kokku paljude murelike majaomanikega, kelle keldrisse või garaaži tungib kevadeti ja sügiseti vesi või ruumi astudes on tunda niiskusele või hallitusele iseloomuliku lõhna. Enamasti ollakse kindlad, et sellest vabanemiseks on vaid üks moodus – vundamendi lahtikaevamine ning niiskustõkete paigaldamine väljaspool maja, mis on kallis ja aeganõudev töö,“ räägib hüdroisolatsiooni materjalidega tegeleva ettevõtte Penetron Eesti  OÜ esindaja Andrus Sõna.

Majaomanikele tuleb appi tänapäevane materjal Penetron, mis ei jäta teistele hüdroisolatsioonidele omaselt pinnale õhukest kaitsekihti, vaid tungib kuni 70 cm seina sisse. Võõpmaterjali saab pinnale kanda nii väljastpoolt kui ka ruumist seestpoolt, see reageerib niiskuse ja tsemendiga, sulgedes kõik kapillaaripoorid ka vee survalise sissetungi korral.

Samuti kaitseb lõhnatu võõp pinda hallituse eest ning sobib nii happelisse keskkonda kui ka puhta vee mahutitesse ning kaitseks mere- ja reovee eest. Pinda on hiljem võimalik viimistleda erinevate viimistlusmaterjalidega.

Kokku kuulub Penetroni materjalide perekonda seitse toodet, mille põhieesmärk on kõrvaldada vee- ja niiskusprobleeme keldrites, vundamentidel, garaažides, kaevudes, silohoidlates ja viljakuivatites. Materjal sisaldab portland tsementi, peenikest kvartsliiva ja aktiivseid keemilisi osakesi.

Kandes materjali niiskele pinnale, hakkavad koostisosad reageerima betoonis oleva tsemendiga ning selle tulemusel moodustuvad mittelahustuvad kristalliosakesed, mis täidavad poore ja mõrasid kogu betooni ulatuses. Kristallosakesed tõstavad betooni külmakindlust ja vastupidavust ning takistavad vee liikumist, jättes seejuures betooni hingavaks.

Penetron Eesti OÜ kuulub suurde ülemaailmsesse Penetron gruppi, mille eesmärk on toota ja luua vettpidavaid ning innovatiivseid lahendusi betooni hüdroisolatsioonimaterjalide näol.

Lähem info: www.penetroneesti.ee ja www.facebook.com/penetroneesti

Foto: Penetron

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785