Autor: Lauri Leet • 2. aprill 2024

Marek Hergauk: hinnalangust ehituses on vedanud just kohaliku toote odavnemine

Marek Hergauk Eesti ehituskonverentsil 2021. aastal
Foto: Raul Mee
Eelmise aasta septembriga võrreldes on ehituses sisendhinnad kohati langenud 5–10%, aga seda mitte kõigis segmentides, ütles Merko Ehitus Eesti üldehitusdivisjoni juht Marek Hergauk. Odavamaks on tema sõnul läinud just kohaliku tootja materjal ja seadmed.

Hergauk rääkis saates „Eetris on ehitusuudised“, et teatud materjalide hinnalangus ei tähenda samas seda, et ehitamise hinnatase oleks tervikuna taolisel määral langenud. „Pigem on kindlus rohkem selles, et järske hinnatõuse pole enam oodata, mis tähendab et alltöövõtjate pakkumistes on riskikomponent vähenenud,“ rääkis Hergauk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785