Autor: Gregor Alaküla • 28. september 2022

Hankijad pikendavad hinnatõusu tõttu tähtaegu ja vähendavad mahte

Kui tervet tehet ei jõua, siis tee pool – nõnda ütles "Kevades" õpetaja Laur ja see näib kehtivat ka praegu ehitusturul. Levinud kompromissiks on lahendus, kus ehitatakse valmis näiteks peatänav, kuid kõrvaltänavad jäetakse ehitamata, rääkis Triniti vandeadvokaat Virge Murak.
Foto: Liis Treimann
Tõusvad hinnad on pannud ehitajaid ja hankijaid otsima kompromisse, kuidas objekt ikkagi valmis ehitada. Mõlemal poolel tuleb arvestada väikese miinusega, kuid levinumateks kokkulepeteks on ehitusmahu vähendamine ja tähtaegade pikendamine, rääkis Triniti vandeadvokaat Virge Murak saates "Triniti eetris".

Räägime saates lepingutest ja nende muutmisest, sest tõusvad hinnad on pannud ettevõtjaid ja teenusepakkujaid otsima võimalusi, kuidas lepinguid muuta või lõpetada.

Saatekülalised toovad nende töölaualt läbi käinud näiteid lepingutega seotud muredest ehitus- ja riigihanke valdkondadest. Samuti annavad saatekülalised nõu, millal üldse mõelda lepingu muutmisele või lõpetamisele ja mida uutest lepingutest kindlasti unustada ei tohiks.

Stuudios on Triniti vandeadvokaadid Virge Murak ja Sandor Elias. Saadet juhib Gregor Alaküla.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785