Autor: Kaspar Allik • 6. mai 2021

Nordecon vähendas esimese kvartaliga kahjumit ja sõlmis rekordmahus lepinguid

Nordecon AS juht Gerd Müller.
Autor: Liis Treimann
Esimeses kvartalis suutis ehitusfirma Nordecon aastavõrdluses kahjumit vähendada, kuid välisturgudel lõppenud projektid viisid käibe languseni.

Müügitulu langes aastavõrdluses 11% 49 miljoni euroni ning puhaskahjumiks kujunes 1,91 miljonit eurot, mis võrreldes mullusega vähenes ligi 13%.

Nordeconi aktsia reageeris tulemustele esimese poole tunni jooksul pea 3% langusega.

Ettevõtte sõnul iseloomustab 2021. aasta I kvartali tulemusi eelmise aasta sama perioodiga võrreldes mõningane tegevusmahtude langus, tingituna välisturgudel lõppenud projektidest ning rekordmahus sõlmitud uued ehituslepingud. Kui mulluses kvartalis moodustasid välisturud 14% käibest, siis tänavu on välisturgude osakaal langenud 4% peale. Jätkuvalt osaletakse aga hangetel ning tegeletakse uute projektide ettevalmistamisega.

Nordeconi kontserni teostamata tööde portfell ning ka ühes kvartalis sõlmitud lepingute maht olid kontserni ajaloo suurimad. Seisuga esimese kvartali lõpu seisuga moodustas teostamata tööde maht 281,4 miljonit eurot, mis on ligikaudu 23% rohkem võrreldes aastataguse perioodiga. I kvartalis 2021 sõlmiti uusi lepinguid kokku 104,8 miljoni euro väärtuses. Nordeconi sõnul annavad mitmed suuremahulised lepingud arvestatavat üleminevat ehitusmahtu ka 2022. ja 2023. aastasse.

Kuula Nordeconi juhi Gerd Mülleri kommentaari tulemustele:

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785