Autor: Kristjan Kurg • 5. märts 2024

Kinnisvaraturu uus kuum trend: suur põgenemine Hispaaniasse

Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg
Foto: Andras Kralla
Nii mõnigi peab olukorda Eestis juba nii lootusetuks, et võtab riski ja läheb Hispaania kinnisvaraturule paremat tootlust otsima. Lisaks ähvardab kohalikku kodulaenuturgu raputus, mis võiks konkurentsi elavdada.

Eesti eluasemeturult endiselt erilisi rõõmuhõiskeid ei kostu. “Ostja on harjunud euriboriga,” kostis Arco Vara Kinnisvarabüroo tegevjuht Elari Tamm. “Millega nad leppida ei taha, on ... hind. See peab ju tulema allapoole. Täna on ostjate turg. Saaks 15 000 alla, siis oleks nii mõnelgi korteril ostja olemas.”

Äripäeva ajakirjanik Kristjan Kurg annab annab üle kuu "Ruutmeetrite taga" uudiskirjas ülevaate olulisimatest uudistest, millega kokku panna Eesti ehitus- ja kinnisvaraturu pilt. Uudiskirja saab tasuta tellida Äripäeva uudiskirjade lehelt.

Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand näeb hoopis, et kätte hakkab jõudma tasakaalupunkt, kus nii suuri järeleandmisi ei pea tegema. “Minu taktika on olnud: läbirääkimisi tehakse viisakalt, jäädakse hinnaalanduse 3–6% vahemikku. Kui inimene tahab alla 10%, siis jään viisakaks ja juhatan ta uksest välja.” kirjeldas Allekand.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785