Autor: Madis Avi • 14. juuli 2020

Kuidas hinnata hoone süsinikujalajälge?

Hoonete materjalid, ehitamine, ülalpidamine ja lammutamine moodustavad ligi 39% ülemaailmsest CO2-e heitmest. Eestis on hoonetega seostatav isegi üle 50% CO2 heitmest. Millest see koosneb ja kuidas selline number kujuneb, vaatleb Digitaalehituse klastri juhatuse esimees Madis Avi.
Foto: Meeli Küttim

Praegu on olemas võimekus ja reeglid, mille järgi hinnata hoone kasutamise käigus tekkivat CO2 saastet: seda tehakse tarbitava energiahulga (küte, jahutus) ja energiatõhususe (soojapidavuse) arvestustes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785