Autor: Kristo Aab • 27. veebruar 2020

Kristo Aab: eeldusi ehitussektori õitsenguks on pigem vähem

Kristo Aab.
Foto: Eesti Pank
Eestis ehitatud hoonete ja rajatiste maht jäi mullu 2018. aastaga võrreldes samale tasemele. Kui arvestada juurde ka piiritagused tööd, siis suudeti ehitusmahtu aasta kokkuvõttes 3% võrra kasvatada. Need on olematud numbrid – eriti kui võrrelda eelnenud aastate 20–25% kasvutempoga, kirjutab LHV majandusanalüütik Kristo Aab.

Tegelikult on ehitussektoris praegu kõik endiselt hästi. On arusaadav, et kahele väga kiirele kasvuaastale järgneb vaoshoitum periood, kus turg veidi korrastub. Tänavu võiks taas oodata ehitussektori aktiivsuse kasvu, sest mullu väljastatud ehituslubade arv oli 14% suurem kui aasta varem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785