Autor: Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht • 30. jaanuar 2020

Säästubuum ehituses jätkub

Säästubuum tähendab, et ehitushinnad ei saa tõusta, ehitajad ei saa rohkem raha küsida, materjalide hinnad ei saa langeda ja kellelegi ei saa maksta töö eest vähem. Ollakse suletud ringis, millest turuosalised välja murda püüavad, kirjutab Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Statistikaameti andmeil vähenes ehitusmaht 2019. aasta kolmandas kvartalis Eestis ja välisriikides pärast kolm ja pool aastat kestnud kasvu. Vähenemine ei olnud õnneks suur, vaid 1%. Omal jõul ehitasid Eesti ehitusettevõtted ligi miljardi euro eest, sellest hooneid üle poole miljardi ja rajatisi 0,3 miljardi euro eest. 2018. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes ehitati hooneid 1% rohkem ja rajatisi 5% vähem. Ehitushinnaindeks tõusis 2019. aastal võrreldes 2018. aasta keskmisega 1,9% ja tõusu toetas peale palgasurve materjalide kallinemine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785