Arvamused
Ainult tellijale

Säästubuum ehituses jätkub

Säästubuum tähendab, et ehitushinnad ei saa tõusta, ehitajad ei saa rohkem raha küsida, materjalide hinnad ei saa langeda ja kellelegi ei saa maksta töö eest vähem. Ollakse suletud ringis, millest turuosalised välja murda püüavad, kirjutab Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Foto: Raul Mee, fotograaf

Statistikaameti andmeil vähenes ehitusmaht 2019. aasta kolmandas kvartalis Eestis ja välisriikides pärast kolm ja pool aastat kestnud kasvu. Vähenemine ei olnud õnneks suur, vaid 1%. Omal jõul ehitasid Eesti ehitusettevõtted ligi miljardi euro eest, sellest hooneid üle poole miljardi ja rajatisi 0,3 miljardi euro eest. 2018. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes ehitati hooneid 1% rohkem ja rajatisi 5% vähem. Ehitushinnaindeks tõusis 2019. aastal võrreldes 2018. aasta keskmisega 1,9% ja tõusu toetas peale palgasurve materjalide kallinemine.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785