11 november 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Eritöödest paberil ja ehitusplatsil

Ehitusmaastik on olukorras, kus mahud on suured ja eritööde spetsialiste ei jätku. Eriti napib spetsialiste, kes tegelevad KVVKJ ehk kütte-, ventilatsiooni-, vee-, kanalisatsiooni- ning jahutussüsteemidega, rahvusvaheliselt HVACiga. Millegipärast valitseb aga vastasseis projekteerijate ja ehitajate vahel selle asemel, et üksteist usaldada või kasutada väärtusliku infoallikana, kirjutab Mapri Ehituse eritööde projektijuht Tiina Õunmaa.

Foto: InNomine

HVAC lahenduste loomise raskus asetub projekteerijate õlgadele, kellelt lisaks läbimõeldud lahendustele oodatakse ka uuenduslikkust. Kuna uuenduste kasutuselevõtt projekteerijate poolt ei ole ehitajale ja tellijale tihti ootuspärane, siis on suur osa ehitusfirmadest palganud vastavate eritööde spetsialistid, kes aitavad ehitusprotsessides kaasa uute lahenduste leidmisele või juba loodavate lahenduste tõhustamisele.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785