Autor: Tõnu Toompark • 27. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluasemelaenude intressimäär rekordiliselt madalal

Eluasemelaenude keskmine intressimäär jäi 2014. aasta detsembris Eesti Panga andmetel samale tasemele, kus see oli ka novembris ehk 2,2% tasemele. Tegemist on seega jätkuvalt kõigi aegade kõige soodsama intressimääraga.

Uute eluasemelaenude intressimäär on siiani langenud peamiselt euribori toel. Enamuse eluasemelaenude baasintressimääraks olev kuue kuu euribor oli detsembri keskmisena 0,176%, mis on samuti kõigi aegade madalaim näitaja.

Osa eluasemelaenude intressimäära kukkumisest on siiski tingitud ka intressimäära riskimarginaali vähenemisest. Kui kogu 2013. aasta vältel oli riskimarginaal valdavalt 2,2-2,3 protsendi kandis, siis 2014. aasta lõpuks on see vähenenud juba 2,0 protsendi peale.

Eluasemelaenu intressimäär, euribor, laenumarginaal, %

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785