Tõnu Toompark • 27 jaanuar 2015

Statistika: eluasemelaenude intressimäär rekordiliselt madalal

Eluasemelaenude keskmine intressimäär jäi 2014. aasta detsembris Eesti Panga andmetel samale tasemele, kus see oli ka novembris ehk 2,2% tasemele. Tegemist on seega jätkuvalt kõigi aegade kõige soodsama intressimääraga.

Uute eluasemelaenude intressimäär on siiani langenud peamiselt euribori toel. Enamuse eluasemelaenude baasintressimääraks olev kuue kuu euribor oli detsembri keskmisena 0,176%, mis on samuti kõigi aegade madalaim näitaja.

Osa eluasemelaenude intressimäära kukkumisest on siiski tingitud ka intressimäära riskimarginaali vähenemisest. Kui kogu 2013. aasta vältel oli riskimarginaal valdavalt 2,2-2,3 protsendi kandis, siis 2014. aasta lõpuks on see vähenenud juba 2,0 protsendi peale.

Eluasemelaenu intressimäär, euribor, laenumarginaal, %

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785