Autor: Tõnu Toompark • 2. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Arenduslaenude käibe kasv aitab uusi kortereid turule tuua

Kinnisvarasektori laenujääk näitas 2014 II kvartalis Eesti Panga andmetel väikest tõusu. Oma osa sellesse andis elamispindade sektor, kuhu antud ettevõttelaenude jääk kasvas eelmise kvartali 198 miljonilt eurolt 205 miljoni euro peale.

Eluasemete arendusse antud laenude käive, mis aasta esimeses kvartalis oli 10 miljonit eurot küündis 2014 II kvartalis juba 16 miljoni euroni.

Kasvanud laenukäive peegeldab hästi uusarenduste turgu, kus näeme hetkel hoogsat uute korteriprojektide lisandumist. Nii on kasvanud laenukäive suurendanud elamispindade arendusprojektide vahelist konkurentsi.

Konkurentsi tihenemise juures on positiivne, et projektide geograafiline haare on laienenud kesklinnast kaugematesse Tallinna äärelinna osadesse. Peale Tartu-Pärnu uusarendusi muudesse maakonnakeskustesse siiski väga jõudnud ei ole.

Mittefinantsettevõtetele antud laenude jääk eesmärgi lõikes (miljon eurot)

Mittefinantsettevõtetele antud laenude käive eesmärgi lõikes (miljon eurot)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785