Autor: Tõnu Toompark • 28. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Korteritehingute käive kasvas aastaga 31%

Korteritehingute arv Eestis jätkas maa-ameti andmetel ka 2013 IV kvartalis kasvu. Tehinguid tehti sel ajal 4719 korteriomandiga koguväärtusega 234 miljonit eurot.

Aastaga kasvas korteritehingute arv 17%, mis on märkimisväärne tõus. Kõrge korteritehingute arv viis kasvule ka korterite hinnad. Keskmine korteritehingu ruutmeetrihind oli 2013 IV kvartalis Eestis 885 €/m², aastane hinnatõus oli 14,5%.

Keskmisest ruutmeetrihinna tõusust kasvas pisut vähem keskmise korteritehingu väärtus. Keskmine Eesti korteritehingu väärtus oli 2013 IV kvartalis 49 600 eurot. Aastaga kerkis see näitaja 12% võrra.

Kasvava tehingute arvu ja kerkivate hindade tõel kasvas hoogsalt ka korteritehingute käive. Omaniku vahetanud korterite väärtus oli 2013 IV kvartalis kokku 234 miljonit eurot ehk aastatagusest 31% rohkem.

Korteriomanditehingute väärtus (mln €, vasak telg) ja arv (parem telg)

Korteriomanditehingute väärtus (mln €, vasak telg) ja keskmine hind (€/m2, parem telg)

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785