Autor: Tõnu Toompark • 2. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2012. aastal valmis rohkem suuri elamispindu

2012. aastal lubati Eestis statistikaameti andmetel kasutusse 1990 eluruumi. Neist eluruumidest võrdselt 24% ehk kogu valminud eluruumide mahust ligi poole moodustasid kolme- ja neljatoalised korterid.

Viimase kümne aasta jooksul on kahetoaliste korterite osakaal neljatoalistest suurem olnud. Nii võime tõdeda, et valminud eluruumide hulgas on toimunud nihe suuremate pindade poole.

Suuremad elamispinnad ehk nelja- ja enamatoalised korterid asuvad harva suurtes korterelamutes. Neljatoaline korter hakkab hinna poolest konkureerima ridamajade ja paarisamajade ning ühepereelamutega ning seetõttu on nende ehitamine arendaja jaoks riskantne.

Suuremate pindade osakaalu kasvu on põhjustanud väikearendajate või eraisikute omatarbeks ehitatavate eluruumide arendamise osakaalu suurenemine.

Kasutusse lubatud eluruumide jaotus toalisuse alusel, %

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785