Autor: Tõnu Toompark • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2012. aastal sai kasutusloa 1990 eluruumi

2012. a. viimases kvartalis valmis ehk sai kasutusloa statistikaameti andmetel 532 eluruumi kogupindalaga 64 800 m2. Kogu 2012. a. jooksul sai kasutusloa 1990 eluruumi.

2011. aastal sai kasutusloa 1918 eluruumi. 2011. ja 2012. aasta valminud eluruumide arv on viimase kümne aasta jooksul väikseimad. Sedavõrd madala määraga eluruumide valmimine jääb selgelt alla eluruumide amortiseerumise määrale.

Keskmine valminud eluruumide pind tõusis 2012. aasta IV kvartalis 122 ruutmeetrini ja jäi kogu aasta keskmisena 117 ruutmeetri peale. Kasvav keskmine valminud eluruumi pind näitab valminud eluruumide kaldumist suurte elamispindade, st ühepereelamute, paarismajade ja ridaelamute kasuks.

Valminud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Keskmise uue eluruumi pind kvartalite lõikes, m2

Valminud eluruumide arv ja pind aastate lõikes

Keskmine uue eluruumi pind aastate lõikes, m2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785