Autor: Tõnu Toompark • 20. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna korterite keskmine pakkumishind on 1317 €/m²

Eesti elamispindade pakkumishinda kajastav KV.EE indeks näitab tänase seisuga 61 punkti. See on 0,5% aastatagusest allpool. Pakkumishinnad on aastaga kasvanud Tallinna ja teiste suuremate linnade korteritel mõned protsendid.

Nii võime rääkida kinnisvara hinnatõusust, kuid seda ainult suuremate linnade puhul ja mitte silmas pidades kunagisi kümnetesse protsentidesse küündivaid tõusunumbreid.

Korterite pakkumiste hulk püsib aastagusega suhteliselt samaväärsena. Tallinna korteripakkumisi on eelmisest aastast 1% vähem. Tallinnas on hetkel pakkumisel 8700 korterit.

Tallinna korterite valdavalt tõusvad pakkumishinnad näitavad mõningast kinnisvaramüüjate optimismi. Samas tuleb tõdeda, et pakkumishindade tõus jääb alla tehinguhindade kasvule. Kui Tallinna korterite pakkumishinnad on aastaga kasvanud 5%, siis tehinguhinnad on eelmise aasta tasemest 7% kõrgemal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785