Autor: Tõnu Toompark • 13. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti „suurlinnade“ elamispindade pakkumiste arv väheneb

Eesti elamispindade pakkumishindu kajastav KV.EE indeks liigub endiselt suhteliselt horisontaalses suunas.

Tänase seisuga on KV.EE indeks vaatamata minimaalsele kõikumisele langenud viimase aasta madalaimale tasemele ehk 60,9 punktile. Võrreldes eelmise aastaga on see siiski kõigest 2,6% madalamal tasemel.

KV.EE indeksi liikumistest põnevam on elamispindade ehk korterite ja majade pakkumiste arvu muutus. Pakkumiste indeks on minimaalse 0,4% võrra aastatagusest kõrgemal. Seejuures on Tallinnas-Tartus-Pärnus aga korteripakkumisi 8 kuni 17% vähemaks jäänud.

Siit koorubki pakkumishindade languse osaline põhjus – pakkumiste struktuuris on Eesti keskmist hinnataset ületava maksumusega pakkumisi vähemaks jäänud ning suurenenud on muude piirkondade madalama hinnaga pakkumiste hulk.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785