Autor: Tõnu Toompark • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide valmimine mõõnast üle

Möödunud aasta viimnases kvartalis valmis viimase kahe aasta rekordiline arv uusi eluruume. Statistikaameti andmete alusel sai kokku kasutusloa 987 uut eluruumi ehk üle veerandi eelmisest aastast rohkem.

Uute eluruumide keskmine pind, mis veel aasta teises-kolmandas kvartalis ületas 125 ruutmeetrit langes 2010. a. lõpuks taas alla 90 m2. See tähendab, et uute valminud eluruumide kaalukauss kaldus ühepereelamute ja ridamajade poole poolt taas korterelamute kasuks.

Kokku valmis 2010. aasta jooksul 2324 uut eluruumi kogupinnaga 238 000 m2, mis aastatagusega võrreldes vähenemist pisut enam, kui viiendiku võrra.

Valminud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Keskmise uue eluruumi pind kvartalite lõikes, m2

Valminud eluruumide arv ja pind aastate lõikes

Keskmine uue eluruumi pind aastate lõikes, m2

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785