Lextal: mis on korruptsioon ettevõtluses?

Lextali advokaat Oliver Nääs andis Äripäeva hommikuseminaril ülevaate sellest, mida kujutab endast korruptsioon erasektoris.

Algatuses märkis Nääs, et klassikaline korruptsioon on seotud avaliku sektoriga: ametnikule usaldatud võimu kuritarvitamine omakasulistel eesmärkidel. Seega tohib riigiametnik teha vaid seda, mida seadus lubab, ja ta ei tohi lähtuda isiklikest sümpaatiatest või tõekspidamistest.

Varasemalt oli erasektori korruptsioon käsitletud kui ametialane kuritegu ühes avaliku sektori korruptsiooniga. Erasektori tegutsemispõhimõtteks on Nääsi sõnul see, et lubatud on kõik, mis ei ole otseselt seadusega keelatud, s.t isik võib oma vara vabalt käsutada ja lähtuda ka isiklikest sümpaatiatest ja tõekspidamistest.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Tööstusuudised.ee.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed