Lextal: mis on korruptsioon ettevõtluses?

Lextali advokaat Oliver Nääs andis Äripäeva hommikuseminaril ülevaate sellest, mida kujutab endast korruptsioon erasektoris.

Algatuses märkis Nääs, et klassikaline korruptsioon on seotud avaliku sektoriga: ametnikule usaldatud võimu kuritarvitamine omakasulistel eesmärkidel. Seega tohib riigiametnik teha vaid seda, mida seadus lubab, ja ta ei tohi lähtuda isiklikest sümpaatiatest või tõekspidamistest.

Varasemalt oli erasektori korruptsioon käsitletud kui ametialane kuritegu ühes avaliku sektori korruptsiooniga. Erasektori tegutsemispõhimõtteks on Nääsi sõnul see, et lubatud on kõik, mis ei ole otseselt seadusega keelatud, s.t isik võib oma vara vabalt käsutada ja lähtuda ka isiklikest sümpaatiatest ja tõekspidamistest.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Tööstusuudised.ee.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785