10 juuni 2011

Peetri küla valmistub aleviks saama

Rae vallavanema Veigo Gutmanni sõnul on juba 1995. aastal kokku lepitud, et Peetrist saab tiheasustusala. Mais toimunud avalikul arutelul kinnitas ta, et alevikuks saamisest võidab piirkonna teehooldus ning maamaksu määr seeläbi ei tõuse.

Vallavanem tõdes, et praegu, kui piirkonnas elab umbes 4000 elanikku, on Peetrisse vaja perearsti, lasteaiakohti, laiendust ootab kool ning vaja on ka toidukauplusi. Kuid asustusüksuse muutmist on vaja ennekõike sellepärast, et sellest võidab piirkonna teehooldus, vahendas Rae Sõnumid.

„Külas on teed ja alevis tänavad,“ rääkis vallavanem ning selgitas, et teede ja tänavate hooldusel kehtivad erinevad nõuded. Tänavate hooldusel on rangemad nõuded ja selleks annab riik omavalitsusele ka rohkem raha.

Peetri küla elanikke huvitas, et kas Peetri aleviks nimetamine toob kaasa ka muutusi maamaksu suuruses. Gutmani sõnul ei mõjuta asustusüksuse liigi muutmine praegu kehtiva seaduse järgi maamaksu hinda. Samuti ei ole ette näha tulenevalt asustusüksuse muutmise protseduurist ka kulusid kodaniku jaoks.

Vallavanema sõnul arutab volikogu Peetri küla nime ja staatuse muutmise eelnõud augustis toimuval istungil. Arvestades elanike arvamust, oleks kõige otstarbekam asutusüksuse tüüp ja nimi Peetri alevik. Kui kohanimenõukogu lubab selle nime kasutusele võtta ja volikogu kiidab muutuse heaks, saab Peetri külast lähitulevikus Peetri alevik.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785