(Sisuturundus)Miks on sisekujundaja kaasamine kasulik?

Mis on sisuturundus? >

Kodule kauni ilme andmine võib tunduda sisustusajakirju järgides kerge töö, ent kaasates ettevõtmisse kogenud professionaali, säästad nii raha kui ka aega, saavutades soovitud tulemuse suurema tõenäosusega. Miks kasutada disaineri teenuseid, annavad nõu Duo Disaini sisekujundajad Krislyn Kokk ja Aivi Kukk.

Üldlevinud arvamuse kohaselt ei ole sisedisaineri töö üksnes tapeedi, mööbli või kanga valimine, vaid ka kõigi majaehitusse kaasatud osapooltega suhtlemine ja kokkulepete sõlmimine – kõik ikka selleks, et maja sisemus ja välimus oleks kooskõlas ning sobiks omanike soovide ja vajadustega. Professionaal oskab asju paremini näha üldplaanis, hoides kokku nii aega, peavalu kui ka lõppkokkuvõttes sisekujundusele kuluvaid summasid.

Oma maja ehitust planeerides tasuks juba alguses mõelda välja, millises mahus soovitakse kasutada sisekujundaja teenuseid ehk ideaalis võiks kujundaja kaasata majaehitusse juba algfaasis. See annab sisekujundajale võimaluse sekkuda ka juba ruumiplaneeringusse ning tagada kliendile võimalikult meelepärase ja funktsionaalse lõpplahenduse.

Kuidas toimub koostöö sisekujundajaga?

Kui sobiv sisedisainer leitud, võib lisaks plaanidele talle kindlasti anda edasi ka juba endal varem tekkinud ideed ja meelepärase stiilieelistuse. Küll aga tasub meeles pidada, et sisustusajakirjades või internetis leitud fotodel olev ei pruugi eraldiseisvalt sinu koju sobituda. Hea disainer näeb sinu kodu tervikuna ning peab silmas, mis võib ja mis ei pruugi sinu vajaduste järgi töötada.

Esimese sammuna vaatab sisedisainer üle, kus asuvad majas erinevad tehnosõlmed ning mõtleb välja mööbli ja teiste sisustuselementide, nagu näiteks valgustite paigutuse. Praktika ja õpitu alusel aitab disainer kokku sobitada erinevaid värve ja materjale. Soovituse, milliseid viimistlus- ja sisustuselemente osta võiks, teeb enamasti disainer, ent lõpliku valiku ehk ostu teeb siiski klient ise. Selline lähenemine jätab kliendile vabamad käed eelarve puhul ning välistab ka juhu, et talle soovitatakse midagi disaineri enda töösuhetest olenevalt.

Millised on võimalused?

Sisekujundaja teenused jagunevad laias laastus kolmeks: täismahus sisekujunduse projekt, ideelahendus ja konsultatsioon. Kõik kolm teenivad eraldi eesmärki, ent valides näiteks konsultatsiooni saab igal hetkel sobivuse korral minna üle ka täislahendusele.

Konsultatsiooni korral saab kujundajalt abi näiteks värvide, mööblikatete või üldise värvilahenduse jaoks. Kui aga soovid lisaks värve ja tekstiile puudutavatele nõuannetele saada jooniseid või stiilinäiteid, võib valida ideelahenduse, mis sobib hästi ka neile, kes soovivad omal käel kodu kujundada, kuid vajaksid pisut juhendamist. Kuigi usinamad saavad kodu kujundamisel hakkama konsultatsiooni või ideelahenduse kaasabil, tasub kaaluda ka täislahendust.

Täislahenduse abil tagad, et maja on tervik, pead ise vähem muretsema ning sul on rohkem vaba aega. Sellise valiku korral koostab sisedisainer visiooni, milline võiks kodu välja näha, võttes arvesse ka sinu enda soove ning valmistab ette näiteks siseplaneeringu joonised, mööbli ja siseviimistluse spetsifikatsiooni, valgustite plaani, eritellimusmööbli kujunduse – kogu paketi kontseptsioonist valmis koduni.

Eelkõige tasub ükskõik millise lahenduse korral suhelda sisekujundajaga – temast saab sinu kaaslane oma kodu mugavaks ja meeldivaks kujundamisel. Mida selgemini suudate mõtteid vahetada ja leiate kooskõla, seda sujuvamalt kulgeb suhtlemine ning suureneb tõenäosus luua kodu, mille atmosfäär püsib meeldivana aastaid.

Koostöö aastateks

Üldiselt võiks maja siseilme loomisse kaasata ühe kindla disaineri, kuna mitme erineva disaineri puhul võivad tekkida ebakõlad. Tuleb ka arvestada, et kui eelneva disaineri tööga rahul ei olda ning palgatakse uus, algab tema töö samuti otsast peale – tal tuleb taas süveneda maja projekti, tehtud töödesse ja kliendi soovidesse.

Sama kehtib ka juhul, kui soovid aasta või aastate pärast kodu ilmet uuendada. Alati on kergem pöörduda sama kujundaja poole, kellega koos juba varem koostööd tegite. Sellisel juhul teeb disainer taas uue projekti, kuid võib seda teha soodsamalt ning on juba ka kursis sinu elumaja spetsiifikaga.

Hea disainer näeb sinu kodu tervikuna ning peab silmas, mis võib ja mis ei pruugi sinu vajaduste järgi töötada.

Duo Disain OÜ, mille moodustavad Krislyn Kokk ja Aivi Kukk, tegeleb siseruumide disainiga, pöörates tähelepanu pisidetailidele ning väärtustades sõbralikku, avatud ja vastutulelikku suhtumisstiili. Üheskoos on kujundatud eramuid nii Tallinnas kui ka Pärnus, tordipood Killuke Kooki Tallinnas ning ka suuremaid tööruume, nagu näiteks maanteeameti teenindusruumid.

Ülevaate tehtud töödest leiab Duo Disaini kodulehelt www.duodisain.ee

Krislyn Kokk, peadisainer; e-post: krislyn@duodisain.ee; tel: (+372) 514 4196
Aivi Kukk, disainer/projektijuht; e-post: aivi@duodisain.ee; tel: (+372) 581 335 52


Fotode autorid: Mari Pukk, Andrus Noorhani, Duo Disain.

Galerii

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.

Osale arutelus Saada sõbrale Prindi

Osale arutelus

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Seotud lood

Kuva rohkem

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed