Autor: Ehitusuudised • 4. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon alustab pärast talvist pausi Pikknurme-Puurmani lõigul ehitust

Sellest nädalast alustas Nordecon pärast talvist pausi põhimaantee 2 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa km 142,2-146,9 Pikknurme-Puurmani lõigul 2+1 möödasõidualade ehitust. Tööd toimuvad kokku 4,7 km pikkusel teelõigul ja kestavad 2019. aasta aprillist kuni detsembrini.
Foto: Nordecon

„Ilmad on tee-ehituseks sobivad ning saime alustada töödega Pikknurme-Puurmani lõigul. Lõigule ehitatavad 2+1 möödasõidualad tõstavad tiheda liiklusega maanteelõigul liiklusohutuse taset: võimaldavad ohutumaid möödasõite, lühendavad teeloleku aega ning loodetavasti vähendavad ka liiklusstressi,“ sõnas Nordecon ASi teedeehituse direktor Ain Pähkel.

„Liiklejailt palume kindlasti erilist tähelepanelikkust, sest olemasoleva teekatte seisukord on muutunud möödunud talvega väga halvaks. Ehitustööde ajal on liiklejatele tagatud asfalteeritud kattega 1+1 sõidurada. Sõidukiirus on piiratud ehitusobjekti piires kuni 50 km/h. Palume kõigilt mõistvat suhtumist ning kõrgendatud tähelepanelikkust ehitusobjekti piires,“ rääkis Nordecon ASi projektijuht Laas Õun.

Riigitee 2 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa Pikknurme-Puurmani teelõigu ehitustööd toimuvad kilomeetritel 142,2–146,9. Ehitustööde käigus ehitatakse 2+1 sõiduradadega möödsõidualad ja lõiguti 1+1 sõidurajaga keskpiirdega teelõigud. Kokku on ehitatakse vaheldumisi kaks möödasõidulõiku, mõlemad pikkusega 1,4 km ja nende vahel 0,7 km pikkune piirdega eraldatud 1+1 sõiduradadega lõik. Tööde käigus paigaldatakse laupkokkupõrgete vältimiseks vastassuunalisi sõidusuundi eraldav põrkepiire, ehitatakse ümber ristmikke, likvideeritakse dubleerivad mahasõidud, uuendatakse teekate ja liikluskorraldusvahendid, ehitatakse bussipeatused, müratõkkeseinad, jalg-, juurdepääsu- ja hooldusteed, ulikitarad, veeviimarid ja kraavid.

Teelõigu peaprojekteerija on Skepast&Puhkim OÜ, projekti korrigeeris Reaalprojekt OÜ, omanikujärelevalvet teostab Sweco EST OÜ.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785