Autor: Ehitusuudised • 2. aprill 2019

Metsä Woodi Pärnu tehases alustasid tööd järeltöötlemisliinid

Metsä Woodi uues Pärnu tehases töötab umbkaudu 170 tootmistöölist.
Foto: Metsä Wood
Metsä Woodi Pärnu vineeritehases on nüüdseks käivitunud kõik tootmisliinid ja äsja käivitati ka järeltöötlemisliinid.

Järeltöötlemisliinide käivitamisega on täies mahus ellu viidud investeerimisprogramm Pärnus. Uute liinide tarbeks on tehas värvanud töötajaid ja tänaseks töötab tootmises umbkaudu 170 inimest, teatas ettevõte.

“Oleme rahul, et investeerimisprojekt on valmimas. Järeltöötlemisliinide käivitamine tähendab, et oleme tehniliselt võimelised tehtud investeeringust maksimumi võtma. Suudame nüüd toota kõiki vineeritooteid, mis tehast rajama asudes kavas olid. Meie peamised tooted, erinevate pealistusmaterjalidega suuregabariidilised vineeriplaadid on meie konkurentsivõime nurgakiviks,” ütles tehase juht Kaarel Tali.

Pärnusse kaasaegse kasevineeritehase loomine on oluline samm Metsä Woodi toodetele lisaväärtuse loomisel ja ettevõtte tootmisefektiivsuse tõstmisel. Tehases kasutatakse uusimat tehnoloogiat ja see on ühtlasi Metsä Woodi esimene tootmisüksus, kus tarneahel on digitaalselt modelleeritud.

Selle investeeringuga vastab Metsä Wood globaalselt kasvavale vineerinõudlusele. Eriti kiire on kasv ehituses ja kergtransporditööstuses. Pärnu tehas oma paindliku tootevalikuga on loodud selleks, et teenindada efektiivselt uusi kliente ja turuvaldkondi. Lai mõõtude ja pealistusmaterjalide valik on ideaalne näiteks kaubikute ning betoonivalurakiste tootjatele.

Pärnu kasevineeritehase ehitus algas 2017. aasta kevadel ja tehas alustas ametlikult tööd 27. augustil 2018. Täisvõimsus on tehases kavas saavutada 2019. aasta lõpuks. Toormaterjaline kasutab tehaskõrge kvaliteediga Soome päritolu kasespooni, mida toodetakse Metsä Woodi spoonitehases Kesk-Soomes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785