Autor: Ehitusuudised • 20. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Tallinna Keskhaigla investeerib ehitusse 3 miljonit

ITK Magdaleena üksus.
Foto: Raul Mee, fotograaf
Ida-Tallinna keskhaigla nõukogu kinnitas 2019. aasta ligi 116,7 miljoni euro suuruse eelarve. Investeeringute hinnanguline maksumus tänavuseks aastaks on ligi 9 miljonit eurot, millest 3 miljonit kulub ehitamisele ja renoveerimisele.

"Ligikaudu 6 miljonit eurot investeeringute summast kulub uute meditsiiniseadmete soetamisele ja infosüsteemide arendamisele, 3 miljonit eurot eraldatakse ehituse ja renoveerimisega seotud projektidele," ütles Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse liige Kersti Reinsalu.

Ida-Tallinna keskhaigla olulisemad investeeringud sel aastal on Ravi tänava sisehaiguste osakonna renoveerimine ning Magdaleena üksuse statsionaari korpuse fassaadi renoveerimine koos akende vahetusega, samuti Järve õendus- ja hooldusabikliiniku lifti ehitus ning mitmed teised tööd.

Abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul panustavad Tallinna keskhaiglad Eesti tervishoiusüsteemi kvaliteedi arengusse igal aastal olulisel määral. „Mõlema Tallinna keskhaigla investeeringud on kahtlemata vajalikud, et pakkuda kvaliteetset arstiabi ka kuni uue Tallinna Haigla valmimiseni. Ilma investeeringuteta poleks see võimalik,“ nentis Mölder.

Abilinnapea sõnul algab sel aastal ka uue Kesklinna tervisekeskuse renoveerimise projekteerimine praeguses Magdaleena polikliinikus. „Veebraris täitus esimene tööaasta Mustamäe tervisekeskusel ning patsientide tagasiside on olnud väga positiivne. Oleme jõudsalt liikumas selles suunas, et nüüdisaegsed tervisekeskused oleksid 2021. aastal igas linnaosas,“ sõnas Mölder.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785