Autor: Ehitusuudised • 29. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ühendas Eestis endaga endise Lemminkäineni

Reedel ühinesid YIT Eesti ja YIT Infra Eesti ehk endine Lemminkäinen Eesti, mis tegutsevad nüüdsest YIT Eesti nime all. Kahe firma koondkäive ulatus 2017. aastal üle 130 miljoni euro.
YIT Eesti juhatuse liikmed Tarmo Trei ja Margus Põim.

Ühinemisprotsess algas 2017. aastal, kui Soome ehituskontsernide YIT ja Lemminkäinen nõukogud teatasid ettevõtete liitmisest. Reedel, 25. jaanuaril toimunud äriregistri kande tegemisega on ühinemine lõpule viidud.

AS YIT Eesti tegevusalad on elamu- ja ärikinnisvara arendus, B2B projektid ja taristuehitus. Ettevõtte tegevjuhiks ja juhatuse liikmeks on nimetatud Margus Põim, kelle vastutusvaldkonda kuuluvad ka elamu- ja ärikinnisvara arendus ning B2B-projektid, ning teiseks juhatuse liikmeks YIT Infra Eesti senine juht Tarmo Trei, kelle vastutusvaldkonda kuulub muuhulgas taristuehitus.

"YIT Eesti on ehitussektoris peatöövõtjana võimeline teostama kõiki teenuseid, mida sektoris erivaldkondadele spetsialiseerunud ettevõtted pakuvad,“ kommenteerib AS YIT Eesti juhatuse liige Margus Põim.

Ehitanud üle 700 hoone

Peatöövõtja ja projektijuhina on YIT Eesti ehitanud 27 aasta jooksul Eestis üle 700 hoone, mille hulka kuulub elamuid, äri- ja tootmishooneid, ühiskondlikke ja sotsiaalhooneid.

YIT suurimad elamuprojektid on hetkel Mäepealse elamukvartal Mustamäe ja Nõmme piiril ning Väike-Patarei 1/Jahu 6 asuv Mündriku elamuarendus, kust sel suvel Eesti arheoloogia ajaloo suurim keskaegne leiukogu leiti. Järgmisel aastal jätkub elukeskkonna ehitus Järvekülas, lisandub Küti ajalooline arendus ja uus projekt Haaberstis.

YIT Infra Eesti on taristuehituse liidrina olnud läbi ajaloo Eesti üks suuremaid asfaldi tootjaid ja paigaldajaid ning geotehnika ja vundamentide rajamise valdkonna liider. YIT Infra Eesti viimaste suuremate tööde seas on Tallinna Lennujaama lennuliiklusala rekonstrueerimine, kus kahe aasta jooksul ehitati pikemaks lennurada ja peamine ruleerimistee ning rajati ka Euroopas innovaatiline vaid LED-valgusteid kasutav lennuvälja juhtimissüsteem. Maanteedel valminud suurprojektidest on viimastest aastatest märkimisväärsemad olnud Tallinna ringtee lõikude ehitamine 2+2 rajaliseks.Neid lõike on viimaste aastate jooksul YIT Infra Eesti rajanud kolm, neist viimasena nn Lagedi lõigu.

YIT Eesti 2017. aasta käive oli 47,7 miljonit eurot ja kasum 3,4 miljonit eurot.

YIT Infra Eesti (endine Lemminkäinen Eesti – toim) oli taristuehituses Eesti üks asfaldi tootjaid ja paigaldajaid. Samuti oli YIT Infra Eesti tuntud geotehnika ja vundamentide rajajana.

YIT Infra Eesti ehk endise Lemminkäinen Eesti müügitulu oli 2017. aastal 85,1 miljonit eurot ja kasum 2,7 miljonit eurot. 2018. aasta lõpetas YIT Infra Eesti 77,4 miljoni eurose käibe ja 2 miljoni eurose kasumiga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785