Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi vald otsib uuele põhikooli hoonele lahendust

Martin Repinski
Foto: Andres Haabu
Jõhvi vallavalitsus koos Eesti Arhitektide Liiduga kuulutas välja arhitektuurivõistluse Jõhvi Hariduse tänavale kavandatava uue põhikooli hoone ideekavandi leidmiseks. Milline hakkab uus koolihoone välja nägema ja kuidas siduda see kõige paremini krundil olemasolevate õppe- ja spordihoonetega, selgub aprilli keskel.

"Poolsada aastat on kool tegutsenud tänases majas, mida loeti omal ajal Eesti moodsaimaks koolihooneks. Aeg on aga edasi läinud ja tänapäevane ettekujutus inspireerivast õpikeskkonnast on märksa teistsugusem. Olen kindel, et arhitektuurivõistluse tulemusena sündiva kaasaegse koolihoone värskus kaalub kokkuvõttes üle vana hoone lammutamisega kaasneva hetkelise nukrusetunde,“ arvas Jõhvi vallavanem Martin Repinski.

„Jõhvi vallavalitsusel on plaan asendada praegune koolihoone ning luua kaasaegne õpikeskkond kompaktsemalt, energiatõhusamalt ning kvaliteetsema ruumiga kui seda võimaldab tänane hoone,“ selgitas Kalle Komissarov, EAL asepresident ja võistluste töögrupi juht. „Vald on investeerinud antud õppelinnakusse palju ning mh liitub sellega ka EV100 avaliku ruumi projekt. Võistlusega otsitakse koolimaja lahendust, mis seda linnalikku ruumilist tervikut täiendaks.“

Võistluse lähteülesandes seisab, et uus hoone peab arhitektuurselt ja linnaehituslikult sobima antud asukohta ning seda peaks olema võimalik rajada optimaalsete kuludega. Hoone peab olema ka energiasäästlik, mugav ja funktsionaalne. Hoone teenindamiseks ja kooli pidamiseks vajalik maa-ala peab olema lahendatud silmas pidades õppetöö vajadusi. Uus hoone peab arvestama keskmist õpilaste arvu, milleks prognoositakse 510 õpilast, lisaks õpetajad ja muu personal.

Võistluse auhinnafond on kokku 22 000 eurot, sellest esimese koha preemia suurus 8 000 eurot. Projekti toetatakse meetme „Koolivõrgu korrastamine" alategevuse "Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014–2020" teise vooru investeeringute kava ettepanekute nimekirja alusel.

Arhitektuurivõistluse tulemuste osas langetab otsuse žürii koosseisus: Viktoria Tsventarnaja, Jõhvi Vallavalitsus (esimees); Riho Nõmmik, Jõhvi Vallavalitsus; Liina Mihkelson, Jõhvi Põhikool;  Indrek Saarepera, Eesti Arhitektide Liit; Sander Aas, Eesti Arhitektide Liit; Anu Tammemägi, Eesti Arhitektide Liit; Ivan Sergejev, Eesti Arhitektide Liit ja Jaak Huimerind, Eesti Arhitektide Liit (varuliige).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785