Autor: Ehitusuudised • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: ConArte

Saksa Gümnaasium renoveeritakse 10,5 miljoni eest

Eile sõlmis Tallinna linnavalitsus Saksa Gümnaasiumi rekonstrueerimistööde lepingu, mille kohaselt renoveerivad koolihoone ühispakkumise teinud Ramm Ehitus ja Mitt & Perlebach.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev avaldas heameelt, et pärast Saksa gümnaasiumi renoveerimist hakkavad koolihoonete tervikrenoveerimised Mustamäel lõpusirgele jõudma. „Linna eesmärgiks on enam kui kümne viimase aasta vältel olnud kaasajastada ja parandada õpikeskkonda haridusasutustes,“ märkis Belobrovtsev. „Kui lisaks Saksa gümnaasiumile saab veel renoveeritud ka Arte gümnaasium, siis ongi kõik Mustamäe koolid renoveeritud.“

Hoone renoveerimisprojekti on koostanud projekteerimisbüroo ConArte.

Põhjalike ehitustööde käigus rekonstrueeritakse Tallinna Saksa Gümnaasiumi koolihoone, selle tehnosüsteemid ja krundi rajatised täielikult ning rajatakse juurde- ja pealeehitised vastavalt ehitusprojektile. Koolihoone suletud netopind pärast rekonstrueerimist koos juurde- ja pealeehitistega on 11 177,6 m2. Lisandub kaks korrust hoone madalamale osale õppeklassidena (väikeklassid, arvutiklassid jm). Ühtlasi laieneb kooli söökla ja saal ning rekonstrueeritakse ka kooli staadion.

Olemasolev koolimaja valmis Eesti Projekti tüüpprojekti järgi 1980. aastal. Aastatel 2007-2008 rekonstrueeriti hoone Amhold OÜ projekti alusel.

Lepingu järgi lõpetatakse renoveerimistööd käesoleva aasta lõpuks. Renoveerimistööde maksumuseks on 10,5 miljonit eurot koos käibemaksuga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785