Autor: Ehitusuudised • 8. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Siiri Mägi

Nordecon pidas D-teminalis sarikapidu

Tallinna Sadamale kuuluva D-terminali hoone rekonstrueerimine ja laiendamine on jõudnud etappi, mil hoone saavutanud oma planeeritud kõrguse. Eelmisel reedel pidas Nordecon peeti traditsioonilist sarikapidu ja võttis maha pärja, et ehitusega edasi minna.

Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusdivisjoni juhi Peeter Nõgu sõnul on D-terminali laiendus mitmeaastane mahukas ehitusobjekt, mil kavandatud ehitustööde käigus suureneb hoone pindala üle kahe korra ehk praeguselt 7000 ruutmeetri asemel on tulevikus D-terminalis pinda ligi 14 000 ruutmeetrit. „Praeguseks momendiks on valminud terminali juurdeehitatava osa kandekonstruktsioonid ja hoone on saavutanud oma kõrguse. Edasi minnakse juba välisseinte monteerimisega ning samuti on lähiajal ees katusetööd koos katuseakende paigaldusega,“ selgitas Nõgu.

„Vanasadama D-terminal on Eesti jaoks oluline merevärav ja tähtis visiitkaart. Seda enam on sarikapidu – kui iga ehitaja jaoks märgiline vahefiniš – tähtis Nordeconi meeskonnale, sest selle ehituslepingu puhul ei saa jätta märkimata teatud ajaloolist järjepidevust, kuna olemasoleva D-terminali nurgakivi pani 1995. aastal tänase Nordeconi eelkäija SRV Eesti Ehitus. Meil on tänaseni tööl inimesi, kes toona taasiseseisvunud Eesti algusaastatel moodsa kompleksi rajamisel kaasa lõid ja nüüd rõõmsa nostalgiatundega neid aegu meenutavad,“ lausus Nordecon ASi insenerehituse direktor Reedik Raudla.

„Ehitajale on terminali kahekordne suurendamine huvitav ja auväärt väljakutse, sest kogu rekonstrueerimis- ja laiendustööde käigus tuleb tagada nii reisijate kui kaubavoogude tavapärane liikumine ja garanteerida, et ehitusobjekti läbimisel oleks kõigile tagatud õigeaegne ja ohutu laevaleminek ja maaletulek.“

Nordecon AS alustas D-terminali hoone rekonstrueerimise ja laiendamisega 2018. aasta juunikuus. D-terminali ühe osa tööd valmivad plaanide kohaselt käeoleva aasta augustikuuks ja pärast kasutusloa saamist on võimalik renoveeritud terminaliosa avada reisijate teenindamiseks. Hoone lõplik valmimine on planeeritud 2020. aasta suveks.

Uuenevas D-terminalis saavad olema mugavad ja avarad ootealad reisijatele, kuhu on lisatud märkimisväärselt uusi istumisvõimalusi. Terminali on planeeritud rohkem ruumi ka kohvikutele ja kaubandusele. Uute võimalustena lisanduvad lasteala ning nõudlikematele reisijatele eraldi lounge. D-terminali kasutavad laevafirma Tallink reisijad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785