21. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailmatasemel sillaehitus Baltikumis

On ilmselge, et järgmise 10 aasta jooksul seisab Balti teedeehituse turg silmitsi suurte väljakutsetega. Üks nendest on Rail Balticu projekti implementeerimine, mis nõuab kokku üle 750 uue silla ehitamist. Selleks on vaja kasutada uusi tehnoloogiaid, intelligentseid insenerilahendusi, usaldusväärseid ehitusmaterjale, oskuslikku tööjõudu ja tööde optimeerimist.
Via Baltica ehitus

PANE TÄHELE!

Layher Tellingute Eesti projektijuht Silver Liepkais teeb ülevaate tellinguprojekti põhjalikust planeerimisest 31. jaanuaril toimuval Ehituse projektijuhtimise hommikuseminaril

Pane ennast kirja SIIN

Kaks sellist ettevõtet, kes toovad uusi insenerilahendusi Põhja-Balti regiooni, on Leedu kapitalil põhinev Prorentus ja Saksa kapitalil põhinev Layher Tellingud Eesti OÜ. Firmade esindajad ütlevad, et uued tööpõhimõtted ja lahendused raketistöödel säästavad tellijatel kulusid kolmandiku kuni poole võrra. Kõiki nende lahendusi on varem katsetatud Saksamaal ning teistes Euroopa ja Skandinaaviamaades. Uudne lähenemine, mis pakub kõrget lisaväärtust, järgmise taseme kvaliteeti ja uut töökultuuri, muudab töötamise põhimõtteid mitte ainult Euroopas, vaid kogu maailmas.

Viktor Voroncov ja Linas Adomavičius

Prorentus UAB tegevjuht Linas Adomavičius:

Inseneri ja ettevõtjana on minu unistus töötada tehnoloogiliselt väljakutsuvate ja keerukate projektidega. Mul on hea meel, et koos oma partneritega saame seda ka ellu viia – ehitusprotsessi täiuslikkuseni viia!

TG-60 ei ole Eestis laialt levinud, kõigile tuntud tugitornide süsteem. See on uudne 3D tugitellingu süsteem, disainitud kandma suuri koormusi, et luua turvaline töökeskkond, optimeerida tööaega, olla kuluefektiivne ja produktiivne. Meie ettevõtte eesmärk on kasutada töö tegemiseks täpselt niipalju ressursse, kui vaja. TG-60 on toestuseks loodud ajutiste konstruktsioonide turul uus toode. Süsteem baseerub Layher Allround moodultellingu kiil-lukustuse põhimõttel. Seda võib julgelt nimetada kõige paindlikumaks tugitellingu süsteemiks ehitusturul.

Via Baltica toestamisel kasutati TG-60 tugitellinguid

Klient võidab alati

Projekteerimis ja planeerimistööd teeme virtuaalselt BIM süsteemis nagu ka tugevusarvutused lõplike elementide meetodil (FEM). Vajadusel on võimalik projekteerida ja planeerida tugisüsteeme isegi 4D ja 5D keskkonnas, võttes arvesse aega ja kulu. Praktika näitab, et nii on võimalik säästa kuni 50% materjali, mis tähendab 50% vähem logistikat, 50% vähem paigalduskulusid, mis tähendab omakorda 50% kiiremat raketise ehitust. Ilmselgelt võidavad siin olukorras mõlemad pooled: klient ja töövõtja.

Tugitellingu süsteemide projekteerimine

Piiramatud ressursid

Töötades maailma suurima tellingutootja Wilhelm Layher GmbH&Co. KG võrgustikus, on meil ulatuslik ligipääs tellingutoodangule ja -paigaldajatele, mis lubab meil käsitleda piiramatu mahuga projekte. TG-60 süsteemi esindajatena Balti ja Skandinaavia riikides usume, et saame monoliitsete sildade ebaefektiivse ehitamise asendada modernsete meetoditega. Me usume kindlalt, et teenus, mida pakume, on juba varsti uus standard tulemustele, kvaliteedile ja ohutusele monoliit sillaehituses Baltikumis ja Skandinaavias. Me oleme näide, kuidas töötada efektiivselt konkureerivas turukeskkonnas samal ajal ohutuse pealt kokku hoidmata.

Ilmastikukaitse süsteemi integreerimine TG-60 tugitellingusüsteemiga

Progressi ei saa eirata

Kätte on jõudmas aeg, kus raketiste koostamine, toestamine ja betoneerimine on arenenud kolmeks eraldi protsessiks. Tänapäevaste tööproduktiivsusnõuete juures kaotab „universaalne töötaja“ oma mõtte. Prorentus kasutab TG-60 tugitellingusüsteemi üle kahe ja poole aasta ja on selle aja jooksul võitnud pea kõik pakkumisvoorud, milles osalenud. Progressi ei saa eirata peamiselt selle pärast, et Layher’i TG-60 ja FW süsteemi paljude uute võimalustega on võimalik pakkuda väga edasijõudnud lahendusi mitte ainult sildade ehitamiseks, vaid ka olemasolevate sildade ja viaduktide parandamiseks.

Layher Tellingud Eesti OÜ Tegevjuht Viktor Voroncov:

Ma usun, me suudame Layheri toodetega maailma muuta. Mul on hea meel, et parimad tooted turul on toonud uue töö kvaliteedi, uue pilgu, uued lahendused ja uued koostööpartnerid minu ellu. Prorentus on andnud lahendusi ja võimalusi, et aidata Layheri tugitellingutel leida kiireima ja ohutuima tee turule. Ma olen vaimustatud, et Layher on arendanud väga intelligentse ja erilise toote - TG-60, mis on toonud märkimisväärse lisaväärtuse ehitussektorisse. Oluline on meeles pidada, et häid tulemusi on võimalik saavutada toote õigel kasutamisel. Prorentus tunneb süsteemi professionaalsel tasemel ja oskab projekteerida ning ellu viia iga suuruse ja keerukusega projekti.

Layher TG-60 tugitellingud Leedu piimatööstuse ehitusel

Eesti projektid

Me usume, et Eesti ehitusturg seisab kõrgeimate standardite eest. Me otsime tööstus- ja infrastruktuuriprojekte, kus saaksime kasutada oma erineva suuruse ja keerukuse tasemega tugisüsteemide insenerilahendusi. Meil on kogemus riskide haldamisega, me saame garanteerida kõrgeimate standardite täitmist tööohutuses ja oleme võimelised pakkuma konkureeriva lahenduse hinnas ja produktiivsuses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785