Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased pistavad Zaha Hadidi arhitektidega rinda

Zaha Hadid Architects ideekavand.
Ülemiste linnakusse rajatava koole, kodusid ja büroosid ühendava Valukoja kvartali tulevikukompleksi arhitektuurikonkursil pääses koos Londoni tippbürooga Zaha Hadid Architects finaali Eesti büroo 3+1 Arhitektid.

Valukoja kvartali tulevikuarendus laiub enam kui 30 000 ruutmeetril.

Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste arendusjuhi Ursel Velve sõnul oli kahe ettevõtte seas finaali pääsenud Zaha Hadid Architectsi töö parima kvartaliülese planeeringuga. “Ülemistele loodava tuleviku linna lahenduste keerukus seisneb kindlasti ka liikumise- ja liikluskorralduses ning see oli nende töös läbimõelduim,” märkis Velve. Tema sõnul jõudis Londoni büroo oma töös ka põhjaliku valgusanalüüsini, mis on meie laiuskraadil väga oluline nii keskkonnasäästlikust kui ka töötervise vaatenurgast. 

Velve ütles, et eestlaste 3+1 Arhitektid paistsid silma parima hariduskompleksi terviklahendusega. “Väga hästi oli aluseks võetud loogikad hoonete kasutajate vaatest, arvestades nii õpilaste, lapsevanemate, koolirahva aga ka linnakus elavate ja töötavate inimeste soovide ja vajadustega,” selgitas Velve ja lisas, et seetõttu kõnetas töö koolipidajaid kui tellijaid enim.

Mainor Ülemiste alustab läbirääkimisi eel-eskiisprojekti edasiarendusteks mõlema bürooga, pidades nõu ka Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga.

“Soovime nende tööde baasilt liikuda edasi kogu ala detailplaneeringutega,” kinnitas Velve, kelle sõnul on linnakul kavas avada uus hariduskompleks juba 2022/2023 õppeaastaks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785