Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heiki Meos ja Indrek Peterson pälvisid auraha

Heiki Meos
Foto: Eesti Btooniühing
Kutsekoda tunnustas aurahaga pikaajalisi kutsesüsteemi arendajaid ning tõstis esile erialaliite ja teisi kutseeksamite läbi viimise õigusega organisatsioone, kes on viimasel viiel aastal kutsetunnistusi laiemalt tutvustanud. Kutsekoja auraha pälvisid pikaajalise järjepideva töö eest kutsestandardite ja kutseeksamite arendamisel Indrek Peterson ehituse ja Heiki Meos inseneeria valdkondades.

Kutsekoja juhatuse liikme Katrin Keremi sõnul on kutsesüsteemi 20. juubel õige hetk tänada järjepidevalt kutsesüsteemi arendada aidanud inimesi. „Tunnustamiseks asutasime Kutsekoja auraha, mille laureaadiks valime koostööpartnerid, kelle tegevus on olnud pikaajaline, aktiivne ja mõjutanud kogu kutsesüsteemi arengut.  Lisaks otsustasime sel aastal tõsta esile kutse andjate tööd elualadel, kus kutsetunnistus on eraldi kvaliteedimärk,“ lausus Kerem.

Kutsekoja auraha pälvisid ka Toomas Tõnise spordi, Marika Merilai kaubanduse, Ants Sild infotehnoloogia, Jüri Kröönström kinnisvara korrashoiu, Margus Pedaste hariduse ja Helge Alt puhastusteeninduse valdkonnast ning Olav Aarna kui pikaaegne kutsesüsteemi ideoloogiline eestvedaja. 

Tunnustatud kutse andjateks valiti kutsetunnistuste silmapaistva populariseerimise eest Eesti Ehitusinseneride Liit,  Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda, Eesti Noorsootöö Keskus, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turvaettevõtete Liit ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE.

Kõik tunnustatud organisatsioonid saavad oma kodulehele lisamiseks tunnustatud kutse andja kvaliteedimärgi. Kutse andjate tunnustamine toimub kolmandat aastat. Igal aastal valib Kutsekoda tunnustamiseks välja ühe aspekti kutse andmise protsessis.

Kutsekoda korraldab kutsestandardite välja töötamist ning koordineerib kutseeksamite korraldamist. Kutsekoda loodi 2001. aastal, jätkamaks Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt 1998. aastal alustatud kutsesüsteemi loomist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785