Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novarc projekteerib psühhiaatriakliiniku uue korpuse

Novarci juhatuse esimees Kaitis Väär.
Foto: Andras Kralla
Arhitektuuri- ja inseneribüroo Novarc võitis SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla poolt korraldatud riigihanke psühhiaatriakliiniku uue korpuse projekteerimiseks Tallinnasse Sütiste teele.

Vastavalt tellija plaanidele projekteerib Novarc PERHi järjekordse korpuse üldpinnaga üle 22000 m². Tegemist on suurima ja kaasaegseima psühhiaatria tervishoiuasutusega meie regioonis, kus arvestatakse Euroopa parimaid kogemusi patsientide ravis.

Hoone projekteerimisperiood on 18 kuud. Kliiniku valmimine on plaanitud 2023. aastasse.

„Projekteerimise käigus valmib kõigepealt virtuaalne hoone, milles on võimalik tänapäevaste tehnoloogiate abil ringi liikuda ning hinnata selle kasutusmugavust,“ ütles Novarci juhatuse esimees Kaitis Väär.

„Hoonet vaadeldakse terve elukaare kontekstis, kus arvestatakse ka ehituse ja ekspluatatsiooni perioodiga. Projekt valmib BIG Room’i meetodil arhitekti-insenerimeeskonna tihedas koostöös tellijaga, kasutades koostööplatvormina BIM mudelit ja CDE projektikeskkonda."

Novarc on üks Eesti juhtivaid arhitektuuri-ja inseneribüroosid. Ettevõte on tegutsenud üle 25 aasta ja kavandanud üle 1000 objekti, sealhulgas mitmed Eestile olulisi hooneid ja rajatisi: uus Tallinna kohtuhoone, Viimsi riigigümnaasium, Eesti Rahva Muuseum jne.

Oma töös rakendab Novarc uusimaid tehnoloogiaid. Novarci eesmärk on tuua ehitusvaldkonda rohkem innovatsiooni ja koostööd kõigi ehitusprotsessi osaliste vahel, et lõpptulemusena saavutada ehituse parim kasutuskogemus terve elukaare jooksul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785