Autor: Ehitusuudised • 27. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sauele tuleb 100miljoniline andmekeskus

Soome ja Eesti investoreid ja tehnoloogiaeksperte koondav MCF Group Estonia OÜ kavatseb järgmisel aastal ehitada Sauele Balti suurima andmekeskuse. Mastaapne projekt läheb kokku maksma hinnanguliselt 100 miljonit eurot.

Projekti veab juba 2015. aastast MCF Groupi juhatuse liige, telekomisektori taustaga Kert Evert, kes on varem töötanud näiteks Tele2 Eesti võrguhalduse juhina.

"Olen 20 aastat telekommunikatsioonifirmades töötanud, alustasin lihtsa hooldusinsenerina Elisas. Vahepeal oli ka oma ettevõte. Endisele tööandjale Tele2-le sai ehitatud üks serveriruum, mis tegelikult andis praegusele projektile hoo sisse. Otsides pinda jõudsin arusaamale, et polegi ühtegi asukohta võtta," rääkis Evert.

Praegu on andmekeskustega Eestis projekti vedajate hinnangul viletsad lood just riskide maandamise koha pealt. Esiteks peab olema tagatud seadmete töökindlus, teiseks aga ka füüsiline turvalisus.

"Kui räägime praegustest serveriruumidest, mis on büroohoonetesse ehitatud, siis juba see on esimene risk. Seadmeruum võib olla ilus ja läikiv, aga mis toimub väljaspool seda... Tallinnas on üks hoone, kus keldris on serverid, aga esimene korrus on kõigile avatud – seal on söökla, WCd. Kui mingi toru läheb katki, uputab see kogu keldri. Või kui näiteks restorani ventilatsioonišahti kogunenud rasv läheb põlema, tehakse hoone tühjaks ja elekter lülitatakse välja. Siis pole ka diiselgeneraatoritest kasu," rääkis firma tehniline konsultant Mart Malsub.

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785