Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veevarustuse insenerid tähistasid kümnendat tegutsemisaastat

Anne Altpere Nivoo Projektist.
Foto: EVKIS
8. novembril tähistas Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooni Inseneride Seltsi (EVKIS) TalTechi tudengimajas oma kümnendat tegutsemisaastat. Juubeliüritusel tunnustati viimase kümnendi silmapaistvamaid veevarustuse ja kanalisatsiooni eriala insenere.

Tunnustuse pikaaegse ja pühendumusega tehtud töö eest veevarustuse ja kanalisatsiooni valdkonnas pälvis Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud Valdu Suurkask. Suurkask on Tallinna Tehnikaülikooliga seotud olnud alates 1966. aastast, mil ta asus õppima aspirantuuris, kandidaadiväitekirja kaitses  1970. aastal. Ta on osalenud aktiivselt rahvusstandardite koostamises ning tegeleb erialalse kirjanduse tõlkimisega. Lisaks sellele on ta rahvusvaheliselt tunnustatud korvpallikohtunik.

Kümnendi innovaatiliseimaks ideeks tunnistati  tarkvaraprogramm VK-Torustikud, mis on leidnud heakskiitu ja  laialdast kasutamist  veevarustuse ja kanalisatsiooni välisvõrkude projekteerijate poolt. Tunnustuse pälvis programmi loojana Oliver Möldre.

Harri Teras

Veevarustuse ja kanalisatsiooni eriala omanikujärelevalveinseneri tunnustuse pälvis  Harri Terase firmast Infragate Eesti. Terase on pikaajaliselt tegelenud veevarustuse ja kanalisatsiooni võrkude arendusprojektide kureerimise ja järelevalvega ning esinenud erialaste ettekannetega koolitustel ja seminaridel.

Veevarustuse ja kanalisatsiooni eriala projekteerija tunnustuse pälvis Anne Altpere Nivoo Projektist. Altpere on suurte erialaste teadmiste ja kogemustega ning alati põhjalik veevarustuse ja kanalisatsiooni insener-projekteerija.

Linnar Tillmann

Veevarustuse ja kanalisatsiooni eriala ehitajana tunnustati Linnar Tillmanni firmast Terrat. Tillmannil on pikaajaline kogemus veevarustuse ja kanalisatsioonivõrkude  ehitamisel ja uuendamisel keskkonnasõbralikel meetoditel. Ta on oodatud esineja koolitustel ning tema tegemised on ulatunud Eestist kaugemalegi – Soome, Lätisse ja Venemaale.

Tunnustuse pälvinud spetsialistidele anti üle Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooni Inseneride Seltsi meenemedal, mille kujundas ja valmistas Roman Tavast OÜ. Medal on valmistatud seltsi tunnustusmedalina ja selle kasutamine tulevikus on kavas kujundada traditsiooniks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785