Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonitootja Talot vahetas ärinime

28-aastase tegutsemisajalooga betoonitootja Talot läheb edasi uue ärinimega Framm. Nimevahetusel saadi inspiratsiooni Norra uurimislaevalt, millega jõuti esmakordselt lõunapoolusele. Brändimuutus on jätkuks juba tehtud sisemistele muudatustele, teatas ettevõte.

Frammi juhatuse liikme ja omaniku Rasmus Kurmi sõnul on ettevõtte juba aastaid näinud vaeva, et muuta organisatsioonikultuuri ja seeläbi tõsta efektiivsust. “Oleme tänaseks jõudnud ettevõtte sisemiste muutustega nii kaugele, et on igati loogiline aeg jätta Taloti brändiga hüvasti. Võrreldes paari aasta taguse ajaga on meil täna täiesti uue taseme ja kvaliteediga äriühing,” sõnas Kurm.

“Lihvime pidevalt oma organisatsioonikultuuri. Väärtusepõhiselt on meie teed läinud lahku paljude töötajatega, samas  oleme täiendanud oma ridu südikate ja hakkajate kolleegidega. Oleme investeerinud palju tootmisesse, toodete kvaliteeti ning tööohutusse. Ükski neist muutustest pole olnud lihtne, küll aga vajalik,” lisas Kurm.

Kurmi sõnul on ettevõtte suund liikuda oma muutustega edasi. “Selle teekonna võtame ette juba Frammi nime alt. Meie eesmärk on saada kohaliku turu parimaks betoonitootjaks. Küsimus pole vaid selles, mida me toodame, vaid kuidas me seda teeme. Tahame olla parimad tööandjad turul, pakkuda parimat teenust ja toodet oma klientidele,” märkis Kurm.

Nimevahetusel sai ettevõte inspiratsiooni Norra uurimislaevalt Fram, millega püüdis Norra maadeavastaja Nansen esmakordselt jõuda põhjapoolusele ning millega jõudis teine Norra maadeavastaja Amundsen esimesena lõunapoolusele. Fram tähendab norra ja rootsi keeles “edasi”. “Ka meie eesmärk on nihutada betoonitootmises piire ning liikuda pidevalt edasi,” lisas Kurm.

Ettevõte oli 2017. aasta majandustulemuste põhjal koostatud Äripäeva ehitusmaterjalitootjate TOPis viiendal kohal. Ettevõte kuulub erinevate äriühingute kaudu Rasmus Kurmile, Maire Toombergile ja Jüri Mõisale.

Frammi tuntuimate tööde hulka kuuluvad Rocca al Mare kool, Ministeeriumide ühishoone, valmiv Sisekaitseakadeemia uus õppehoone, Tallinna Vangla, Eesti Rahvusarhiivi peahoone Noora.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785