Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet ootab Aadudele nominente

Foto: Andres Haabu
Maanteeamet ja Asfaldiliit kuulutasid välja konkursi insener Aadu Lassi nimelistele teedevaldkonna preemiatele. Tänavu antakse Aadu elutööpreemia ja Aadu inseneripreemia nimelised preemiad välja esimest korda.

„Eesti teedeinsenerid on teinud läbi aegade märkimisväärset tööd ehitades, projekteerides ja hooldades Eestimaa teid, ent tunnustust ei ole nende meeste ja naiste teod just väga tihti leidnud,“ selgitas Maanteeameti peadirektor Priit Sauk, miks otsustati ellu kutsuda auhind, mis võiks valdkonnale olulist tegevust avalikult esile tuua.

„Auhinna omistamise eesmärk on teedeinseneri kutse propageerimine, erialase tegevuse ja  väljapaistvate saavutuste väärtustamine ning teedevaldkonnale pühendunud ja valdkonna arengut mõjutanud inseneride tunnustamine“, täpsustas Asfaldiliidu juhatuse esimees Sven Pertens.

„Aadu Lass, kelle nimeline auhind tänavu esmakordselt välja antakse, oli 50 aastat  seotud Eesti teedega. Neist 33 aastat oli ta Eesti teede peainsener, olles seega  maanteevõrgu tehniline juht nende  arengu kõige tempokamatel aegadel: 1950ndate teisest poolest kuni 1980ndate lõpuni suurenes kattega riigimaanteede osakaal 14 %lt 54%ni. Lisaks ehitati sel perioodil  enamik puitsildu ümber püsisildadeks, mis tõi kaasa projekteerimistööde tormilise kasvu ning kehtestati kattega teede ehitamisele  tehnonõuded“ selgitas Pertens, miks auhind just Aadu Lassi nime kannab.

Insener Aadu Lassi nimeline teedevaldkonna auhind Aadu antakse välja kahes kategoorias: Aadu elutööpreemia ja Aadu inseneripreemia.

Elutööpreemia antakse pikaajalise, väljapaistva ja pühendunud inseneritöö eest teedevaldkonnas. Laureaadiks valitu on teedevaldkonnas tegutsejate seas tuntud ja hinnatud nii inimesena kui insenerina. Elutööpreemia võitjat autasustatakse rahalise preemia, audiplomi ja temaatilise skulptuuriga.

Inseneripreemia antakse silmapaistvate saavutuste eest viimasel kolmel aastal, mis on aidanud kaasa teedevaldkonna arengu ja jätkusuutlikkuse tagamisele. Inseneripreemia võitjat autasustatakse vabalt valitud erialakonverentsi tasuta osaluse, audiplomi ja temaatilise skulptuuriga.

Auhinnasaajad valib välja Asfaldiliidu ja Maanteeameti koostöös kokku kutsutud 9-liikmeline auhinnakomisjon, kuhu kuuluvad nii erialaliitude, teedeehituse eriala õpetavate õppeasutuste, avaliku kui erasektori esindajad.

2018. a laureaadid kuulutatakse välja Maanteeameti 100. aastapäeva üritusel 24. novembril.

Kandidaate võivad esitada nii ettevõtted, ühendused, organisatsioonid kui üksikisikud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785