Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Tammist kutsub üles parandama energiatõhusust e-ehituse abil

Foto: Postimees/Scanpix
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist osaleb täna Pariisis Rahvusvahelise Energiaagentuuri konverentsil ning teeb konverentsi ministrite paneelis ka ettekande hoonete energiatõhususe parandamise teemal.

Rene Tammist räägib ehitussektori arengusuundadest 27. novembril Eesti Ehituskonverentsil. 

Pane ennast kirja SIIN.

„Oleme ehitussektoris võtnud küll suuna nullenergia majade ehitusele, kuid märgatava muutuseni on veel pikk maa minna. See on väljakutse kõigile turuosalistele, sest Euroopa Liidu keskmisena tarbivad meie kasutuses olevad hooned ikka ligi 40% toodetavast energiast. Eestis veelgi rohkem – üle 50%.

Et energiatõhusa ehituse parimad praktikad pärast ehituse valmimist sahtlipõhja ei ununeks, tuleb kasutada e-ehituse lahendusi ja kogutud andmeid tulevikuprojektide paremaks elluviimiseks hästi ära kasutada,“ sõnas minister Tammist.

Hoonete energiatõhususe tõstmiseks on MKM välja töötamas e-ehituse platvormi, mis hõlmab kogu ehituse elukaart alates planeerimisest kuni lammutamise ja taaskasutuseni. See loob aluse kogu Eesti ehitatud keskkonna elava digitaalse versiooni kujunemisele ja koondab ning ühtlustab omavahel kõik ehitistega seotud avalikud andmebaasid ja registrid. Lisaks investeeritakse aastatel 2019-2022 elamumajanduse valdkonda 178,8 mln eurot, millest 122 miljoniga toetatakse korterelamute rekonstrueerimist energiasäästu eesmärgil.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785