Algab võistlus parima ehitusinseneri ja ehitusprojekti tiitlile

Aasta ehitusinsener 2017 Ivo Roolaht
Aasta ehitusinsener 2017 Ivo Roolaht

Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit ning Eesti Ehitusinseneride Liit kuulutasid välja konkursid „Aasta Ehitusprojekt 2018“ ja “Aasta Ehitusinsener 2018”.

Liidud soovivad ühise konkursiga tõsta esile huvitavaid hooneid ja rajatisi ning tunnustada ehitusinsenere, kelle loomingu tulemusena need ehitised on valminud. Konkursi eesmärk on juhtida tähelepanu insenerierialade olulisusele ning aidata kaasa ehituskonsultatsiooniteenuste kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ning tellijate teadlikkuse tõusule.

“Tänavu on kolmas aasta, kui korraldame kahe erialaliidu ühist konkurssi ja auhinnagalat,” rääkis Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu tegevjuht Kalle Karron. “EKELi tunnustus läheb ettevõttele, EEL annab tiitli üksikisikule – koostöö toimib hästi”.

Karroni sõnul valitakse parimat ehitusprojekti juba kuuendat korda. Selleaastase uuendusena antakse tiitel välja kahes kategoorias - parim hoone ning parim rajatis. “Ootame lisaks hoonete ehitusprojektidele ka hulgaliselt rajatiste projekte, mis teinekord kipuvad pilkupüüdva arhitektuuri puudumise tõttu tahaplaanile jääma, kuid oma insenertehniliste lahenduste poolest on sagedasti keerukamadki”, sõnas Karron.

“Taaskord paneb Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium välja eriauhinna, mis antakse parimale mudelis teostatud ehitusprojektile”.

“Aasta Ehitusinseneri” tiitlit annab Eesti Ehitusinseneride Liit välja samuti kuuendat korda. Eesti Ehitusinseneride Liidu tegevdirektori Tiia Rubeni sõnul oli konkurents tiitlile eelmisel aastal väga tihe ning võitjat oli keeruline ennustada. ”Loodetavasti jätkub põnevust ka selleaastasele konkursile ning me näeme palju väga häid kandidaate”, ütles Ruben.

Konkursile saavad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud. “Julgustan kõiki konkursil osalema ja kandidaate esitama, olgu tegemist kas suuremahulise taristuobjekti, lühikese teelõigu või väikese mägihütiga. Tunnustame arhitektide ja inseneride leidlikkust ning loomingulisust, mis on viinud suurepärase tulemuseni”, lisas Karron.

Nominentide esitamise tähtaeg on 10. detsember 2018.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed