Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astlanda avas Mustamäel spordi- ja vabaajakeskuse

Foto: Ardo Kaljuvee
Astlanda Arenduse juhatuse liikme Kajar Kruusi sõnul on Astlanda arendatud ligi 13 000 ruutmetri suuruse üldpinnaga Mustamäe Elamuste Keskus suurim erakapitali investeeringul põhinev tänapäevane spordi- ja vabaajakeskus.

Eile pidulikult avatud keskuses on ühe katuse alla koondunud palju erinevaid sportlikke tegevusi: spaa- ja saunakeskus koos sportujula ja lastebasseiniga, 16-rajaline bowlingusaal, batuudikeskus akrobaatikasaaliga ning jõusaali ja rühmatreeningute saaliga spordiklubi. “Tegu on Tallinna ja kogu Harjumaa jaoks olulise spordi- ja vaba aja keskusega.

„Tööd kulgesid väga ladusalt ja tulemus on suurejooneline,“ tunnustas abilinnapea Eha Võrk.

Hoone on kavandatud betoonist kandekarkassiga, välisseinad sandwichpaneelidest. Hoone peaprojekteerija on AS Infragate Eesti ja arhitektuurse osa autor on Hannes Koppel (Esplan OÜ).

15 miljonit eurot maksma läinud keskuse rajamiseks sõlmis Astlanda Arendus Tallinna linnaga 50 aastaks hoonestusõiguse lepingu, mille lõppedes läheb erakapitali investeeringuga rajatud keskus üle linna omandisse.

 

Mustamäe Elamuste Keskuse hoone ehitajaks oli ehituse peatöövõtu ja kinnisvaraarendusega tegelev OÜ Astlanda Ehitus, mille aastakäive on ligi 70 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd ligi 65 inimesele.

 

11 tegevusaasta jooksul on OÜ Astlanda Ehitus ehitanud mitmeid mastaapseid ja olulisi hooneid nagu Tallinna Kultuurikatel, Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi hoone, Sõle Spordikompleks Tallinnas, Tallinna Loomaaia Polaariumi jääkarude ekspositsioon, samuti sellel suvel valminud Tallinna uus Kohtuhoone ning värskelt valmis saanud Eesti Kunstiakadeemia uus õppe- ja teadushoone. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785