Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimane päev betoonehitisi konkursile esitada

Foto: Eesti Betooniühing
Täna, 3. detsembril, on viimane päev esitada töid Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu konkursile Aasta betoonehitis 2018.

Konkursi eesmärgiks on tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet ning kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule.

„Betoon kui enimkasutatav kodumaine ehitusmaterjal on sellel aastal taas hulgaliselt kasutamist leidev,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Loodame, et valmivate ehitiste seas on ka neid, mida peetakse vääriliseks meie võistlusele esitada,” lisas Roots.

Betoonehitise konkursile võib esitada ehitisi – hooneid ja rajatisi – mis antakse tellijale üle 2018. aasta jooksul, ehituskonstruktsioone ja menetlusi. Esitada võib ehitisi, mida ei ole antud konkursile varem esitatud.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjatetööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, raketise tarnija ja betooni tarnija.

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. Žürii kokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 3. detsember. Võitja kuulutatakse välja üleriigilisel Betoonipäeval 2019. aasta märtsis.

Betoonehitiste konkurss on vanim Eesti ehitusvaldkonna võistlus, mida on korraldatud alates 2000. aastast, juba kaheksateist aastat.

Vaata ka Galerii ja video: heida pilk aasta parimaks kuulutatud betoonehitisele

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785