Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 8. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconil valmis Tapa kaitseväelinnakus kaks uut kasarmut

Tüüpkasarmu
Foto: Tiit Veermäe
Kaitseinvesteeringute keskus andis sel nädalal 1. jalaväebrigaadile üle Tapa linnakusse ehitatud kaks uut kasarmut. Ehitustööde raames rajati väeossa ka 13 000 ruutmeetrit teid ja platse ning üle 1500 meetri tehnovõrke.

Kasarmud ehitas Nordecon AS, tööde maksumus oli kokku 8,93 miljonit eurot.

 

„Ehitustööde algusest möödunud aasta novembris kuni hoonete valmimiseni kulus veidi üle 10 kuu, samal ajal jõudsime hooned ka sisustada, andes üle pea täielikult komplekteeritud kasarmud,“ ütles kaitseinvesteeringute keskuse direktor kolonel Rauno Sirk.

 

Uued kasarmud on ehitatud kaitseväe tüüpprojekti järgi, kus ühte hoonesse on koondatud ühe allüksuse elu- ja õpperuumid ning varustus ja hooldusruumid. Igas kasarmus on 300 majutuskohta ja 30 töökohta. Sama põhiprojekti on väiksemate muudatustega kasutatud pea kõigis väeosades, mis on muutnud ehitamise ja projekteerimise kaitseväe tarbeks kiireks ja säästlikuks.

 

Möödunud aastal valmisid linnaku laienduse raames 20 hoonet, sealhulgas kolm kasarmut, toitlustuskompleks,  hooldus- ja õppehallid ning teenindavad hooned ja rajatised. Tänaseks on Tapa väeosas kümme kasarmut, neist neli liitlasvägede käsutuses.

 

Selle aasta lõpuks valmivad Tapa linnakus valmimas toetusrajatised soomustehnika  - nii soomukite kui ka suurtükkide - hoolduseks ja väljaõppeks ning nüüdisaegne spordihoone.

 

Tapa kaitseväelinnak on koduks 1. jalaväebrigaadile ning selle allüksustele, samuti paiknevad  Tapa linnakus Eestis teeniva NATO lahingugrupi üksused.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785