Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Projektijuhtimine on ehitusinseneri kutseoskuste vältimatu osa

Foto: Andres Haabu
“Hästi korraldatud koostöö kindlustab meeskonna ja huvipoolte rahuolu ja kindlustunde kogu projekti vältel. Koostöö korraldus on vahetult seotud ka töö tõhususega ja mõjutab projektide kasumlikkust,” rõhutab projektijuhtimise ja juhtimise arendamisega üle 20 aasta tegelenud koolitaja Tiit Valm.

PROFESSIONAALNE PROJEKTIJUHTIMINE EHITUSVALDKONNAS

Koolitus annab aluse projektijuhi kutse omandamiseks ja koos projektijuhtimise kutseeksami sooritamisega 45 ehitusinseneri täiendõppe punkti.

Kestus: 6 päeva.

Teemad: projektijuhtimine ehituses: kuidas tõsta ehituse efektiivsust, projektijuhi juhtimiskompetentsid ning õiguse alused projektijuhtidele: praktiline ülevaade õigusest ja lepingutest.

Koolitajad: konsultant ja täiskasvanute koolitaja Tiit Valm ning Advokaadibüroo Concordia vandeadvokaat, partner ja juhatuse liige Ott Saame.

Registreerimine ja lisainfo SIIT.

Hästi korraldatud koostöö mõjutab lisaks kasumlikkusele ka tööohutust ja ehituskvaliteeti, seetõttu hindab Ehitusinseneride Liit oma inseneride kompetentsina projektijuhtimist ning peab Valmi poolt läbiviidavaid koolitusi ehitusinsenerile vajalikuks. Viimase kinnituseks on koolituse eest antavad ehitusinseneri täiendusõppe punktid: kuuepäevase koolituse läbimise eest saab koos projektijuhtimise kutseeksami sooritamisega kokku 45 täiendusõppe punkti, mida saab kasutada ehitusinseneri kutse taotlemisel ja taastõendamisel.

“Projektijuhtimise kutse keskendub eelkõige inimeste omavahelise koostöö korraldamisele ja töökorralduse efektiivsusele,” ütleb Valm ja tõdeb et seega on need kutsed ehitusinsenerile üksteist täiendavateks. Projektijuhtimse kompetentsid on ehituse projekti- ja objektijuhi töö lahutamatu osa.

Valmi sõnul ei osatud siis, kui projektijuhtimise kutseid väljastama asuti, oma ala tippspetsialistide nii suurt huvi projektijuhtimise kutsetunnistuse vastu ennustada. Kutset taotlema saabunud tipp-professionaalidest on tema sõnul umbes pool kuni kaks kolmandikku ehituse projektijuhid.

Valm tunnistas, et praegusel hetkel ei ole projektijuhtimise kutse omandamine küll veel kohustuslik ei kodumaistele ega välismaistele ehitusinseneridele, ent kindel on see, et mida avatumaks ja rahvusvahelisemaks läheb keskkond, seda olulisemaks muutuvad tõestatavad kompetentsid.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785