Autor: Ehitusuudised • 21. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Koolimaja pärast renoveerimist.
Foto: Tartu linnavalitsus

Nordlin lammutab Tartu Variku koolimaja

Variku kooli rekonstrueerimist alustati suve lõpul sellega külgnevast võimlast, mis on nüüdseks lammutatud. Praegu käivad hoonesisesed lammutustööd koolimajas sees. Koolimajast jäävad pärast lammutustööde lõppu alles ainult kandekarkass ning välispiirded.

Tartu linnavalitsus tunnistas Variku kooli renoveerimise ja spordihoone rajamise riigihankel juuli algul edukaks OÜNordlin Ehituse pakkumuse kogumaksumusega 8 968 142 eurot. Ehitustööde omanikujärelevalve riigihankel oli edukas Pikk Silm OÜ pakkumuse kogumaksumusega 46 800 eurot.

Neljakorruselise õppekorpuse kahele esimesele korrusele tulevad 1. - 4. klassi õpilaste klassiruumid, ülemistele korrustele kujundatakse õpperuumid vanematele klassidele. Kõik korrused on lahendatud avatud õppemaastiku kontseptsiooni järgides, mis võimaldab muuta klasside suurusi ning rakendada uusi õpivahendeid ja -meetodeid. Nii on näiteks raamatukogu ja kaks kunstiklassi ühendatud omavahel üheks sopiliseks avatud alaks, mis avaneb hoone aatriumisse.

Aatriumi laiendatakse umbes 300 ruutmeetri võrra ja sinna tekib uus "kooli süda".

Vana võimla asemele kerkib täiesti uus spordihoone, kuhu tulevad kaks täismõõtmetes korvpallisaali, jõu- ja maadlussaalid ning pesemis-ja riietusruumid.

Koolihoone peasissepääs hakkab paiknema Piima tänava pool, spordihoone sissepääs jääb Aianduse tänavale. Põhjalikult uuendatud hoone avab õpilastele uksed tuleva aasta sügisel.

Koolimaja avarale õuealale rajatakse korvpalliväljakud ja jalgpalliplats, väike skate-park, mänguväljak ning õuesõppealad. Samuti tulevad sinna parklad ja jalgrattahoiuvarjualused, rohkelt ruumi jääb ka rohelusele.

Projekti kogumaksumus on 11 miljonit eurot. Tartu linna omaosalus on 7,7 miljonit eurot ja 3,4 miljoni ulatuses rahastab koolimaja rekonstrueerimist SA Innove meetmest "Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014-2020". Spordihoone ehitab linn oma vahenditest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785