Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus algab Riia-Vaksali ristmiku projekteerimine

Liiklus Riia-Vaksali ristmikul.
Foto: Postimees/Scanpix
Tartu olulisel tuiksoonel asuva Riia-Vaksali tänava ristmiku rekonstrueerimise ning kergliiklustunnelite ja kergliiklussilla rajamise eelprojekti hakkab koostama Tinter-Projekt.

31. oktoobril toimub Ehitusuudised.ee korraldatud Taristuehituse konverents 2018

Pane ennast kirja SIIN.

Töö peab valmima järgmise aasta kevadeks, seejärel kuulutatakse välja projekteerimis-ehitushange. Ehitustööd on kavandatud 2020-2021. aastaks.

Linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Urmas Metsa sõnul muudab kergliiklussilla ning -tunnelite ehitamine linna tihedaima liiklusega ristmikule kogu piirkonna liikluse tunduvalt ohutumaks. „Ratturite ja jalakäijate liiklemine muutub turvalisemaks ning ühendusteed kesklinna, Maarjamõisa ning Tammelinna vahel saavad mugavamaks ja kiiremaks," ütles Mets.

Eelprojekt peab andma arhitektuurse ja tehnilise lahenduse Riia-Vaksali ja sadamaraudtee koridori rajatava tee ristmiku ja lähiala ristmike ning sõidu- ja kergliiklusteede ümberehitamiseks.

Riia tänava viadukti raudteetammi muldkehasse projekteeritakse kahele poole teed kergliiklustunnelid ja raudteeviadukti kõrvale kergliiklussild. Kavandatavad kergliiklustunnelid on 5 meetri laiused ja vähemalt 3,25 meetri kõrgused. Kergliiklussilla käiguosa laius peab olema vähemalt 4 meetrit.

Eelprojekti koostamisel arvestatakse Vaksali ja Riia tänava ristmiku kergliiklussilla ja -tunneli ideekonkursi võidutöös "Sindlinahk" pakutud ideega.

OÜ Tinter-Projekt esitas Riia-Vaksali ristmiku rekonstrueerimise ning kergliiklussilla ja -tunnelite rajamise eelprojekti koostamise riigihankel odavaima pakkumuse, mis oli 129 000  eurot..

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785