Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste loodud rakendus võimaldab rasketehnikat tellida paari klikiga

Foto: Infrafly
Uus rakendus Infrafly aitab senisest ajasäästlikumalt ja targemalt ehitusobjektidele vajalikku tehnika leida. Nii nutitelefonis kui ka arvutis toimiv rakendus toob rasketehnika tellijad ja pakkujad üksteisest vaid mõne kliki kaugusele ning hoiab ära nn tühjade telefonikõnede tegemise.

Infrafly lõi ehitus- ja teetööde professionaalide tiim vajadusest lihtsustada ehitustööde ajal rasketehnika tellimist. „Igapäevaselt vajavad insenerid eri aegadel erinevaid masinaid – kopad, kallurid, laadurid,“ selgitas Infrafly loonud tiimi eestvedaja Veiko Veskimäe.

 

„Senini tähendas see erinevate masinaparkide läbihelistamist, sest puudus ühtne süsteem, kust saaks infot vabade masinate kohta. Läbihelistamine aga kulutab tunde väärtuslikku tööaega. Mure lahendamiseks panid valdkonna spetsialistid pead kokku ja arendasid to?o?riista Infrafly – vajaliku rasketehnika saab nüüd tellida nutitelefonist vaid paari klikiga,“ lisas ta.

 

Rakendus annab sekunditega ülevaate vabadest masinatest ja tellimuse saab esitada ühele või mitmele pakkujale korraga. Kiireim pakkuja kinnitab tellimuse ja operaator koos tehnikaga tuleb kokkulepitud ajal kohale. Peale töö lõppu saavad tellija ja pakkuja jätta üksteise kohta rakendusse tagasisidet, mis tagab osapoolte usaldusväärsuse.

 

Rakendus muudab ka rasketehnika pakkujate igapäevatööd lihtsamaks. Pakkujad saavad rakendusse lisada kasvõi kogu oma masinapargi ja kasutada rakendust haldusplatvormina, sest lisaks Infrafly kaudu tulnud tellimustele saab süsteemi lisada ka teisi töid. Nii tekib ühte keskkonda ülevaade kõikidest töödest ja vabast tehnikast, mis muudab masinapargi haldamise lihtsamaks ja läbipaistvamaks.

 

„Infrafly asendab töövahenditena jätkuvalt levinud paberit-pliiatsit ja saatelehti. Kuu lõpus märkmepaberite rägastikus korra loomine ja arveldamine on juba ettevõtmine iseenesest. Rakenduse abil saab aga terve masinapargi hõivatust ja arveldusi jooksvalt jälgida, kas päeva, kuu või aasta lõikes,“ lisas Veskimäe.

 

Täna on Infrafly rakendust kasutamas nii mõnedki ehitusettevõtted ja masinapargid, kes ei ole kiidusõnadega kitsid. Transpordiettevõtte Melka Auto juhi Meelis Jürgensoni sõnul hõlbustab Infrafly masinapargi haldajate igapäevatööd märkimisväärselt. „Infrafly täidab seni täitmata niši – rakendus annab mulle koheselt ülevaate väljarenditud ja vabadest masinatest, uutele päringutele vastamine on lihtne ja kiire, ära jäävad mitmed edasi-tagasi telefonikõned, mis kulutavad tulutult mõlema osapoole aega,“ loetleb Jürgenson rakenduse plusse. 

 

Veskimäe sõnas, et rakenduse loojad ei piirdu vaid kohaliku turuga. „Meil on ambitsioon lähiajal välisturgudele suunduda,“ kinnitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785