Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduspark Tehnopol tähistas 15. aastapäeva skulptuuride avamisega

Steve Jobsi skulptuur ja selle autor Tauno Kangro.
Foto: Tehnopol
Teaduspargi Tehnopol 15. sünnipäeva auks avatati linnakus tehnoloogiamaailma vaieldamatute teenäitajate ja innovaatorite Steve Jobs´i ja Bill Gates´i elusuuruses pronksist skulptuurid. Skulptuurid on Astlanda Ehituse kingitus teaduspargile ning kujude autoriks on Tauno Kangro.

„Oleme Teaduspargiga Tehnopol juba aastaid olnud head koostööpartneid ja kujud on meiepoolne kingitus teaduspargi perele. Mehed, kelle panust tehnoloogiamaailmas on raske alahinnata, inspireerivad nüüd uusi Eesti tehnoloogiaettevõtteid kõrgeid sihte seadma ja innovaatilisi uusi tooteid ning teenuseid looma,“  ütles Astlanda Ehituse juhatuse liige Kajar Kruus.

„15 aasta jooksul on Tehnopol arenenud suureks teaduslinnakuks, kus väärtustatakse terviklikku ja nutikate lahendustega linnaruumi ning kus käib igapäevaselt tööl üle 4500 inimese. Tehnopolis pakutakse tehnoloogiaettevõtetele moodsate büroopindade kõrval ka ekspordi- ja innovatsioonituge,“ ütles teaduspargi juht Jaak Raie.

Samas tõdes Raie, et mahtu areneda on veel küllaga ning tänaseks on kinnisvara mõistes välja arendatud vaid 30% võimalikust ehitusmahust. „Näeme selgelt, et just ambitsioonikad Eesti ettevõtted ja kogenud välismaised tehnoloogiaettevõtjad näevad sellises kinnisvarapindade, äriteenuste ja ülikooli läheduse sümbioosis suurimat väärtust,“ lisas Jaak Raie. 

„Oleme 15 aasta jooksul koos oma heade partneritega arendanud välja täieliku väärtusahela, alates Prototroni fondist ja Startup Inkubaatorist kuni keskmise suurusega ettevõtete ekspordiprogrammide ja suurettevõtetele mõeldud innovatsiooniteenusteni. Teisisõnu teeme tööd selleks, et Eestis oleks võimalik startuppidel kiirelt areneda ja ka väikeettevõtetel oleks ambitsiooni mitte piirduda vaid koduturuga,“ selgitas Tehnopoli juht.

  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785