Aasta suurim kütusepettus avastati tee-ehituselt

Maksu- ja tolliamet tuvastas sel suvel ühelt tee-ehituse objektilt üheksa kuud väldanud pettuse, kus ehitusmasinatesse tangiti ohtralt nn sinist kütust, kirjutas Postimees.

MTA maksuauditi üksuse juht Raili Roosimaa ütles, et selle aasta suurima eriotstarbelise diislikütuse pettuse tuvastasid nad ühe tee ehitusobjektilt. Amet nõudis rikkujatelt välja aktsiisivõidu (aktsiisivahe) umbes 12 000 eurot, millele lisandusid intressid. Kuna menetlus on veel käimas, ei saanud Roosimaa juhtunud täpsemalt kommenteerida. 

Rahvakeeli «sinine kütus» on maksusoodustusega eriotstarbeline diislikütus, mida võib tarbida üksnes põllumajanduses kasutatavates masinates, traktorites, liikurmasinates ja kuivatites või kutselisel kalapüügil. Ehitusel on selle kasutamine keelatud.

Loe pikemalt Postimehest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed